ГРАД ПАНЧЕВО И ЛАП... и самозапошљавање и пракса и јавни радови за теже запошљиве

Панчево

Почиње реализација више мера из Локалног акционог плана запошљавања

ПОДРШКА ГРАДА ОНИМА КОЈИ ЗНАЈУ ШТА ХОЋЕ

• До 15. септембра траје конкурс за субвенције за отварање малог бизниса, а после тога иду нови конкурси, и то јавни радови за теже запошљиву категорију људи, а креће и стручна пракса – најавио је Миленко Чучковић, градски већник за запoшљавање и социјалну политику

После успешно реализованог Сајма запошљавања и студентске летње праксе, Град Панчево наставља са реализацијом још три, од седам мера, из Локалног акционог плана запошљавања.

До 15. септембра отворен је конкурс за субвенције за отварање малог бизниса. Ове године је из буџета Града за Локални акциони план, који има седам мера, издвојено 13.500.000 динара, изјавио је Миленко Чучковић, члан Градског већа за рад, запошљавање и социјалну политику.

У септембру биће расписани нови конкурси и то јавни радови за теже запошљиву категорију људи, то се односи на оне који дужи временски период не могу наћи посао. За јавне радове ћемо ангажовати 20 људи. Осим тога у септембру нам креће и стручна пракса, за све оне који су завршили средњу школу, вишу или факултет. Град је определио два и по милиона динара средстава за које ће они радити у наредном периоду.

Што се тиче факултета, стручна пракса ће трајати наредних годину дана и добијаће по 30 хиљада динара, за средњу школу ће бити 20 хиљада динара и трајаће шест месеци, а за вишу школу биће 25 хиљада и трајаће девет месеци“ – рекао је Миленко Чучковић за РТВ Панчево.

Свакако, једна од најпривлачнијих мера из Локалног акционог плана су субвенције за отварање малог бизниса.

То су субвенције за самозапошљавање. Сви који су заинтересовани могу да се јаве и Град је то обезбедио више од шест милиона динара, а средства које појединац може да добије су до 500 хиљада динара. Сви они имају пословно правну сарадњу пошто ми имамо потписан уговор са књиговодственим агенцијама које им помажу у отварању фирми као и у књиговодственим услугама које ће бити праћене у наредних годину дана“, рекао је Чучковић, подсећајући да је конкурс отворен до 15. септембра.