ОСМЕХ ЗАДОВОЉСТВА... Драгана Митровић на улазу у „Парк“, нови дечји вртић

Вршац

Почео са радом још један објекат Предшколске установе „Чаролија“

НА ЧЕКАЊУ САДА – ЛИСТА ЧЕКАЊА

• Овом великом и значајном инвестицијом решен је вишегодишњи проблем листе чекања и недостатка капацитета у вртићима, јер ће сва деца са листе чекања бити уписана у нови објекат – истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

У Вршцу је отворен још један објекат Предшколске установе „Чаролија“, укупно десети по реду, а други у последњих пет година, који је предвиђен за комплетан боравак деце од једне до три године.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, у друштву Мирослава Лепира, члана Градског већа, задуженог за образовање, и Емилије Дангубић, директорке „Чаролије“, обишла је новоотворени вртић и том приликом разговарала и са родитељима деце, који првих дана бораве заједно са њима у вртићу ради њиховог бржег и лакшег привикавања на нову средину, да би потом изјавила:

„Са задовољством могу да кажем да је вртић „Парк“ и званично почео са радом на радост више од 100 малишана који ће боравити у њему, али и на радост родитеља и наших суграђана. Овом великом и значајном инвестицијом решен је вишегодишњи проблем листе чекања и недостатка капацитета у вртићима јер ће деца са листе чекања бити уписана у нови објекат.

Вртић се налази на прелепој локацији, непосредно уз Градски парк, изграђен је по свим важећим стандардима и прописима за ову намену и пружа најсавременије услове за рад са најмлађом децом. Намењен је за децу јасленог узраста од једне до три године, а деца ће бити распоређена у 7 нових васпитни група. Објекат има 660 м2, приземље и спрат и уређено двориште са дечијим игралиштем. Објекат је опремљен најквалитетнијом опремом, намештајем и играчкама за децу. Град Вршац је у потпуности, самостално финансирао изградњу и опремање овог вртића, а вредност целокупне инвестиције износи 116 милиона динара“ – напоменула је Драгана Митровић

У новоотвореном објекту ће о деци и њиховом правилном развоју бринути 14 медицинских сестара – васпитачица, посебно едукованих за рад са најмлађом децом јасленог узсраста.