ПОМОЋ ГРАЂАНИМА... и уштеда енергије и заштита животне средине

Пландиште

Средства за унапређење енергетске ефикасности добиће 21 власник кућа и станова

НАСТАВЉА СЕ СА ДОБРОМ ПРАКСОМ

У сарадњи са Министарством рударства и енергетике успешно смо реализовали овај конкурс и потписивањем ових уговора смо кроз мере суфинансирања помогли нашим суграђанима у решавању великог проблема уштеде енергије и санације објеката – изјавио је Јован Репац, председник општине, након потписивања уговора

Након завршеног конкурса Министарства рударства и енергетике и Управе за подстицање и унапређење енергетске ефикасности на кућама и породичним стамбеним зградама, за Општину Пландиште опредељено је 1.800.000 динара. Уз исто толики износ из општинског буџета, своје куће и станове ће, на овај или онај начин, опремити 21 власник. Њих 12 ће средити централно грејање, осам ће променити врата и прозоре, док се један определио за постављање соларних панела.

У име Општине Пландиште уговоре је потписао Јован Репац, председник општине.

“У сарадњи са Министарством рударства и енергетике успешно смо реализовали овај конкурс и потписивањем ових уговора смо кроз мере суфинансирања помогли нашим суграђанима у решавању великог проблема уштеде енергије и санације објеката. Захваљујући успешно спроведеном конкурсу претходних година, сада смо обезбедили више средстава, јер су грађани показали више интересовања за реализацију овог конкурса што је врло похвално, јер тако заједничким снагама радимо на уштеди енергије, унапређењу и заштити животне средине.

Кроз реализацију ових програма желимо да укажемо на велике уштеде енергије које оваква санација доноси, као и на значај унапређења енергетске ефикасности на објектима. Са добром праксом каква се показала у претходним годинама ћемо свакако наставити, јер нам је пре свега у интересу да помогнемо нашим суграђанима у побољшавању мера енергетске ефикасности на њиховим стамбеним објектима” – рекао је Јован Репац председник Општине Пландиште, након потписивања тројног уговора.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.