НОЋ ЗА УЖИВАЊЕ... бројна публика на првом „Летњем дану Алибунара“

Алибунар

Почели „Летњи дани Алибунара“

АКО ЈЕ СУДИТИ ПО ПРВОМ ДАНУ…

• Бројну публику одушевили су фоклорна и певачка група из Долова, оркестар „Гленфор Амбасадор“, фолклористи из Алибунара и Владимировца, као и вокални солисти из Долова и Алибунара

Традиционална културна манифестација „Летњи дани „Алибунара“ започела је јуче Концертом румунске музике и фолклора, који је одржан у препуној сали алибунарског Дома културе.

Иззетно садржајан концерт успешно је организовао Центар за културу општине Алибунар, а под покровитељством Општине Алибунар и Месне заједнице Алибунар.

Осим домаћина, Првог ансамбла Дома културе Алибунар и омладинских ансамбала из Владимировца и Алибунара, уз пратњу оркестра Центра за културу, своје вокалне способности још једном су доказали солисти Андреа Ђуђа, Марин Рошу, Стиви Миуца и Сорин Живку.

Посебној атмосфери допринели су и гости из Долова: фолклорни ансамбли КУД „Банатски вез“, оркестар фанфара „Гленфор Амбасадор“, који је публику посебно разгалио, на свој већ препознатљив начин, певачка група КУД „Јон Креанге“, као и вокални извођачи Нада Јанков и Жива Гава.

Међу бројним посетиоцима на првој вечери „Летњих дана Алибунара“ били су у Нинослав Јовановић, државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, као и Данијел Магду, председник Савета румунске националне мањине.

(Фото: Фб Центра за културу)