КРАЈ, АЛИ... видимо се идуће године

Белa Црква

Карипски плесови – промоција још једне туристичке понуде

КАРИБИ НА ГЛАВНОМ ЈЕЗЕРУ, АЛИ И…

• Овогодишњи учесници фестивала, осим плесних школа из Србије, били су и гости из Румуније, Словеније, Хрватске, као и најпознатији инструктор кизомбе из Холандије

Од 10 до 14 августа, на Главном језеру и у башти Центра за културу, у Белој Цркви је на атрактиван начи промовисана још једна оригинална туристичка понуда – плесни фестивал  Lakes&Dance“, посвећен карипским плесовима.

Фестивал је имао интернационални карактер јер су на њему, поред плесних школа из Србије, учествовале и плесне групе из Румуније, Словеније, Хрватске, а ту је био и Нили Фортес, најпознатији инструктор кизомбе из Холандије.

Бројни Белоцрквани, али и још бројнији гости, имали су прилику да пет дана уживају у журкама на Главном језеру, плесним радионицама, које су водили врсни инструктори, да би све кулминирало импресивним целовечерњим концертом познатог бенда „Salsa y punto“, одржаном у башти Центра за културу у Белој Цркви.

Александар Баклашевић, главни организатор овог оригиналног плесног фестивала, истакао је да је „било доста учесника из земље и региона, што говори да овај фестивал заиста поприма карактер и популарност интернационалног фестивала, у правом смислу те речи“.

Први дан фестивала био је посвећен најмлађима, имали смо радионице и такмичење у више категорија и из више различитих врста плесова. На Главном језеру имали смо плесно поподне, више плесних радионица и такмичење у салси и баћати. По први пут ове године са нама је био и Нили Фортес из Холандије, изузетан предавач и инструктор кизомбе“ – напоменуо је Балашевић.

Била је то, нема сумње, још једна атрактивна туристичка понуда Општине Бела Црква, у којој су уживали бројни посетиоци.

(Фото. БЦИнфо)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.