ИЗУЗЕТАН РЕЗУЛТАТ.. и заједничка слика пред повратак кући (недостају два мушка члана екипе)

Ковин

Запажен успех докторки, медицинских сестара и техничара из СБПБ „Ковин“ на XII Конгресу Савеза здравствених радника Војводине

И ПРВО МЕСТО, И ТРЕЋЕ МЕСТО, АЛИ И…

Велики број радова, запажено учешће, уручена признања и јавне похвале наших колегиница и колега, аутора најбољих постера и видео презентација су мотивација другима да напишу рад и да се усавршавају на професионалном плану – каже се у саопштењу Прес службе СБПБ „Ковин“

На XII Конгресу Савеза здравствених радника Војводине, одржаном на Копаонику, докторке и медицинске сестре и техничари из Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин“ постигле су изузетан успех, ко све и на које теме, о томе говори сапштење Прес службе Болнице, које преносимо у незнатно скраћеном обиму:

За најбољу презентацију на тему,,Шизофренија, нега пацијента“, проглашена је презентација медицинских сестара Наташе Стојаковић и Тамаре Радић, док су њихове колегинице Тамара Петровић и Анђелија Николић, са презентацијом на тему „Декубитис“, освојиле 3. место.

У категорији видео презенатација, виша медицинска сестра Јасмина Милићевић и виши медицински техничар Милан Думић, са видео презентацијом на тему „Положај психијатријског болесника у друштву и проблем стигматизације“, освојиле су друго место.

У оквиру пленарних тематика, своје радове кроз предавања и интерактивне презентације, са запаженим успехом, представиле су: др Данка Костадиновић, спец. неурологије, говорила је на тему „Мигрена“, др Александра Гавриловић, спец. психијатрије, на тему „Ургентна стања у психијатрији“, и др Биљана Олћан, спец. психијатрије, на тему „Шизофренија“, имале су част и задовољство да представе своје радове кроз предавања и интерактивне презентације.

Своје радове, кроз видео презентацију, уз посебну пажњу присутних, представили су и медицинска сестра Јана Пантовић („Комуникацијске вештине медицинског особља са породицом пацијената“) и медицински техничари Душан Стојковић („Поступци и интервенцијекод ургентног стања у психијатрији“) и Милош Вуковић, виши радни терапеут (Радна терапија у Србији – прошлост, садашњост и будућност), док су са постер презентацијама наступиле медицинска сестра Јелена Благојевић и виша медицинска сестра Соња Крњајић, а на тему „Деменције“.

Велики број радова, запажено учешће, уручена признања и јавне похвале наших колегиница и колега, аутора најбољих постера и видео презентација су мотивација другима да напишу рад и да се усавршавају на професионалном плану. Поред својих излагања на секцијама на којима су учествовали, медицинске сестре и техничари Специјалне болнице ,,Ковин“ су посећивали и друга предавања тако стичући потребна знања везана за струку. Размењена су искуства са другим колегама и колегиницама, говорило се о иновацијама у сестринском делу здравствене делатности, а и подсетило се на оно што се и дан данас примењује у пракси“ – каже се на крају саопштења Прес службе СБПБ „Ковин“.

(Фото: СБПБ „Ковин“)