НА ДОБРОБИТ ПОТРОШАЧА... Антон Черепанов на промоццији нове НИС-ове услуге

Прес

Плаћање месечних рачуна од сада и на NIS PETROL и GAZPROM бензинским станицама

НОВА УСЛУГА НИС-А

• Увођењем “IPS – Плаћање рачуна“ услуге, као једног од најсавремених начина плаћања на продајним местима, НИС још једном потврђује да остаје доследан сталној модернизацији и примени иновативних решења у корист потрошача

Компанија НИС и Банка Поштанска штедионица омогућили су на свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама у Србији услугу плаћања рачуна уз помоћ IPS QR кода чији је издавалац Народна банка Србије. Овај иновативан начин плаћања први пут је доступан на бензинским станицама у Србији и представља једноставно, брзо и поуздано решење које омогућава корисницима да у свега неколико корака, без прекуцавања података у налог за плаћање и без чекања на шалтерима, плате рачуне скенирањем NBS IPS QR кода од стране касира. Трансакција се у свега неколико секунди извршава путем Инстант платног система Народне банке Србије као најсавременијег начина плаћања које тренутно постоји у свету па ће самим тим плаћање одмах бити и евидентирано код примаоца.

Коришћење услуге „IPS Плаћање рачуна“ је врло једноставно. Да би потрошач платио рачуне у малопродајним објектима НИС-а, све што је потребно јесте да покаже рачун на каси након чега продавац скенира NBS IPS QR код на рачуну. Уплата се врши готовином, чеком, „IPS – Покажи“ QR кодом или поклон картицом компаније, а након извршене уплате купац добија потврду о обављеној трансакцији чиме је плаћање рачуна завршено.

Нова услуга представљена је у среду, 28. септембра,  у присуству представника компаније НИС, Народне банке Србије и Банке Поштанска штедионица на GAZPROM бензинској станици „Соколићи 1“ – најновијој бензинској станици премијум бренда НИС-а и првом малопродајном објекту на ауто-путу „Милош Велики“.

Добродошлицу на најновију бензинску станицу НИС-а присутнима је пожелео Антон Черепанов, заменик генералног директора компаније НИС, који је истакао да НИС као компанија континуирано ради на унапређењу корисничког искуства,  у корист потрошача:

„Увођењем „ИПС Плаћање рачуна“ услуге  још једном показујемо да остајемо посвећени развоју нових услуга и да бензинске станице НИС-а одавно нису само место за точење горива. Ово је само један у низу пројеката које смо реализовали заједно са нашим домаћим партнерима и који нам омогућавају да јачамо лидерску позицију на тржишту. Наставићемо предано да радимо на увођењу иновација, јер смо окренути будућности у којој НИС видимо као компанију која се ослања на примену технолошких решења и нових технологија, на добробит наших потрошача“, изјавио је Черепанов.