ОСМЕХ... градоначелник Александар Стевановић није крио задовољство (Фото: ТВ ПА)

Банатско Ново Село

Отворена Велика сала Дома културе „3. октобар“

ПОСЛЕ СКОРО ДВАДЕСЕТ ГОДИНА!

Имали свом низ изазова које смо успели да превазиђемо и ову салу, која је сада мултифункционална, поново вратимо вама, Новосељанкама и Новосељанима, на употребу, јер ви то заслужујете – истакао је градоначелник Панчева Александар Стевановић

Након успешно завршеног, нимало једноставног посла на реновирању и сређивању Велике сале, Дом културе „3. октобар“ у Банатском Новом Селу, после скоро две деценије, коначно је добио комфорну и мултифункционалну салу за реализацију и најзахтевнијих културних садржаја, по којима је ова културна установа одавно позната.

О томе је је, на званичном отварању, говорио и градоначелник Панчева Александар Стевановић:

„Доста смо причали око тога шта је оно што фали Банатском Новом Селу. Има доста ствари које још недостају, а на којима сутра морамо да радимо, али она упечатљива ствар је била да ова сала и зграда у којој се налазимо, нису биле у адекватном стању. Била је то наша обавеза, а на основу свих прича које смо чули да су се овде одржавале многе лепе манифестације, стварале лепе успомене и да сте овде чували традицију и културну баштину оба народа који живе овде, како румунског, тако и српског.

ТО СЕ ЗОВЕ КОМФОР… и прва представа у новој, прелепо уређеној сали (Фото: Фб ДК)

Морам да кажем да ми је пуно срце и да сам презадовољан што сам могао да будем део оваквог пројекта, који није био нимало лаган, то морам да признам. Ми смо кренули овај пројекат пре нешто мање од две године. Имали свом низ изазова које смо успели да превазиђемо и ову салу, која је сада мултифункционална, поново вратимо вама, Новосељанкама и Новосељанима, на употребу. Ја сам пресрећан због тога и честитам вам на томе, јер сам сигуран да ће у будућности ова сала бити поново место где ће се, како садашње, тако и будуће генерације вас, који живите овде, окупљати. Али и ваши гости, односни ми, који долазимо у Банатско Ново Село моћи ћемо да видимо традицију и културу коју ви овде чувате. Урадили смо велику ствар, а сигуран сам да ће Дом културе ову салу користити у најбољу сврху, а оно што хоћу да вам кажем јесте да су ово пројекти какве ћемо наставити да радимо, јер су од великог животног значаја за све вас и да ћемо се овим бавити у будућности, јер заиста, ово јесте Панчево сутра“ – истакао је градоначелник Стевановић.

О задовољству оним што је урађено и уз захвалност Граду Панчеву на подршци, говорили су и Недељко Топић, председник Савета Месне заједнице и Марћела Корњан Стојичић, в. д. директора Дома културе, а потом је изведен пригодан културно-уметнички програм, а на опште задовољство свих присутних, посебно деце.