С ПОНОСОМ... Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, обраћа се присутнима

Панчево

Отворен 9. Међународни бијенале уметничког дечјег израза – БУДИ

У ТОКУ СУ МАЛЕ И МУДРОСТИ И ЛУДОСТИ

• Ми смо као град поносни што имамо један овакав фестивал, који је посвећен дечјем стваралаштву – истакла је Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, на отварању БУДИ-ја

У суботу, 15. маја, отворен је 9. Међународни бијенале уметничког дечјег израза – БУДИ, под називом „Мале лудости – велике мудрости”. БУДИ, инспирисан најпознатијом италијанском лутком Пинокијем,  „боравиће“ у Панчеву месец дана, до 15. јуна.

БУДИ – Бијенале уметничког дечјег израза, је међународни фестивал посвећен дечјем стваралаштву и стваралаштву за децу. Главни циљеви фестивла БУДИ су приближавање уметности и културе деци, превазилажење баријера, охрабривање креативности код најмлађих, промоција и развој талената код деце у различитим областима креативности, повезивање и упознавање деце с другим културама, као и подршка инклузији маргинализованих група деце.

У фокусу овогодишњег БУДИ програма је италијанска култура и уметност, а манифестација се реализује у организацији Културног центра Панчева, под покровитељством Града Панчева, у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду и Министарством за културу и информисање.

Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева, у обраћању присутнима, истакла је да  „Град Панчево подржава ову традиционалну манифестацију, која се издвојила као једна од значајних манифестација како у нашем граду, тако и у Србији и региону. Ми смо као град поносни што имамо један овакав фестивал, који је посвећен дечјем стваралаштву.“

Познато је да град Панчево, као град културе и град младих подржава бројне културне манифестације и дешавања. Као локална самоуправа пружа потпуну подршку институцијама културе које се озбиљно и посвећено баве пројектима који су од значаја за унапређење образовног, културног и уметничког живота.

У данима трајања манифестације, на репертоару је више од 50 бесплатних програма за децу, младе и родитеље.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево