ПУНА ПОДРШКА... Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Вршац

Отворен 28. Фестивал класике и нове класике „Вршачка позоришна јесен“

ЈЕДИНИ ТАКВЕ ВРСТЕ У СРБИЈИ

• Народно позориште “Стерија” представља пионира позоришне уметности и народне мисли на овим просторима, а локална самоуправа наставиће са пружањем пуне подршке његовом раду – истакла је Драгана Митровић, градоначелница  Вршца

Синоћ је у Вршцу свечано отворен  28. Фестивал класике и нове класике “Вршачка позоришна јесен”, који ће у Стеријином граду трајати до недеље, 7. новембра.

Фестивал је отворила Драгана Митровић, градоначелница Вршца:

“Ваше Преосвештенство, даме и господо, драги Вршчани, драги гости, поштовани љубитељи позоришта, са осећајем задовољства, част ми је да у име Града Вршца, у којем позоришни живот траје дуже од два века, после једногодишње паузе, поново отворим Фестивал позоришне класике “Вршачка позоришна јесен”. Иако у смањеном обиму, локална самоуправа и Народно позориште “Стерија” као стратешка културна установа за наш град, успели су да сачувају мисију овог фестивала дугу готово три деценије”, рекла је градоначелница Митровић на отварању Фестивала, истичући да Народно позориште “Стерија” свакако једна од најважнијих установа за очување и унапређење културне традиције Вршчана.

“Народно позориште “Стерија” представља пионира позоришне уметности и народне мисли на овим просторима, а локална самоуправа наставиће са пружањем пуне подршке, како у правцу даље реконструкције ове зграде, тако и унапређењу самог фестивала “Вршачка позоришна јесен” као јединог фестивала позоришне класике у нашој земљи”, рекла је Митровић.

Поздрављајући све учеснике овог фестивала, градоначелница Митровић је истакла „да ће и овогодишњи Фестивал својим квалитетом потврдити већ стечени реноме, а организаторима дати елан за нова остварења“, а потом је 28. Фестивал позоришне класике “Вршачка позоришна јесен” прогласила отвореним

Овогодишњи слоган Фестивала је “Класика на ветрометини”. У такмичарском кругу се налази пет представа, а по традицији, Фестивал је отварен представом „Фалстаф – веселе жене виндзорске“, у извођењу  Народног позориште “Стерија”.

У жирију овогодишњег фестивала су Миодраг Динуловић, редитељ, Зоран Карајић, глумац и Милош Латиновић, театролог. Представе се одигравају уз све прописане мере заштите против ковида-19, што значи да је број места ограничен. Такође, током представе је обавезно ношење заштитне маске.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.