ПРАВИ УГОЂАЈ... народне игре, традиција коју ваља неговати и чувати

Пландиште

Општинска смотра дечјег фолклора и фолклорних традиција

СТИЖУ МЛАДЕ СНАГЕ, ТО ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ!

• Веома ми је драго што видим оволико младих људи који својим активностима раде на очувању културе, традиције и уметничког стваралаштва са наших простора – истакао је Горан Доневски, председник СО Пландиште

Културно-образовни центар Вук Караџић, под покровитељством Општине Пландиште, организовао је 22. Општинску смотру дечјег фолклорног и музичког стваралаштва, а упоредо и 20. Општинску смотру фолклорних традиција ове јужнобанатске општине.

Садржајном и оригиналном културноуметничком програму присуствовали су и представници општинске локалне самопураве, Горан Доневски, председник СО Пландиште и Владан Младеновић, заменик председника СО Пландиште, као и бројни љубитељи фолклора и народних игара.

Овом приликом желео бих да поздравим све присутне и да вам пожелим добродошлицу на ову врло значајну манифестацију за Општину Пландиште, која има за циљ да представи најлепше игре и ансамбле културноуметничких друштава са територије Општине Пландиште. С обзиром да у нашој општини постоје 22 регистроване нације, врло смо поносни на богату традицију, културу и разноврсност уметничког стваралаштва. Веома ми је драго што видим оволико младих људи који својим активностима раде на очувању културе, традиције и уметничког стваралаштва са наших простора. Посебно бих хтео да се захвалим оргазатору ове манифестације Културном центру Пландиште и директорки Тијани Штиглиц, што су уложили много труда и рада да би ова смотра била представљена у најбољем светлу”, рекао је Горан Доневски, председник СО Пландиште, на отварању ове културне манифестације.

На крају званичног дела програма, Тијана Штиглиц, в. д. директора Културно-образовног центра „Вук Караџић“ , уручила је свим учесницима захвалнице и пригодне поклоне, док је члановома стручном жирију, Петр Павлову, музикологу и Драгану Мићићу, кореографу, уручила специјалне плакете, у знак захвалности за дугогодишњу сарадњу на реализацији ове манифестације.

(Фото: еВршац)