ВИШЕСТРУКИ ЗНАЧАЈ... основци и средњошколци преузимају садница белог јасена

Бела Црква

Успешно реализована акција „Посади свој хлад“

И ХЛАД, АЛИ И МНОГО ВИШЕ ОД ТОГА

• Драго ми је што су се овој еколошкој акцији прикључили и ученици наших основних и средњих школа и што на овај начин развијамо еколошку свест, пре свега код деце и младих – истакла је Виолета Симић, председница општине

Испред зграде Општинске управе и локалне самоуправе Општине Бела Црква успешно је спроведена акција „Посади свој хлад“. У овој, већ традиционалној акцији, која се реализује у сарадњи са НВО „Зелени развојни центар“,  подељено је сто садница белог јасена, који ће красити дворишта Белоцркванске гиманзије и економске школе, ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Жарко Зрењанин“ (у Белој Цркви), као и ОШ „Марко Стојановић“ у Врачем Гају.

Ево шта је поводом још једне успешне еколошке акције изјавила Виолета Симић, председница општине:

„Драго ми је што су се овој еколошкој акцији прикључили и ученици наших основних и средњих школа и што на овај начин развијамо еколошку свест, пре свега код деце и младих. Новим садницама проширујемо зелене оаза и унапређујемо животну средину на територији општине Бела Црква. Јавно комунално предузеће „Белоцквански комуналац“ у протеклом периоду спровело је акцију садње платана у Пролетерској и Партизанској улици. Ја бих искористила прилику да замолим становнике ових улица да схвате значај враћања дрвореда платана, који је симбол нашег града, у првобитно стање и да нам омогуће да заједно ефикасно то урадимо и у будућности саднице одржавају, како би ова улица добила свој некадашњи изглед“ –истакла је Виолета Симић.

(Фото: БВ Инфо)