С ПОНОСОМ... Ивана Росић на отварању манифестације

Качарево

Одржани  „Дани културе и традиције националних мањина“

КАКО ТО ВЕЋ ЕТНО – КАЧАРЕВКЕ УМЕЈУ

• Град Панчево, као једна мултинационална средина, веома води рачуна о свим грађанима који овде живе, независно од тога којој националној заједници припадају и тиме се поносимо – истакла је Ивана Росић, председница Савета за родну равноправност, на отварању манифестације

У Качареву је јуче, по трећи пут, одржана специфична културна и кулинарска манифестација „Дани културе и традициције националних мањина“.

Манифестацију је, на свој начин, са већ препознатљивом оригиналношћу, организовало Удружење „Етно кутак“, на челу са својом агилном председницом Зором Чубрић.

Поред српске, престављена  су и неке од бројних културних и традиционалних вредности, као и специјалитети из из то тако разноврсне кухиње са најпробирљивијим кулинарским садржајима.

Успелу манифестацију  отворила је Ивана Росић, председница Савета за родну равноправност Града Панчева,  која је, изражавајући задовољство оним што види, између осталог, рекла:

„На манифестацији имамо представнике мађарске, македонске и словачке националне мањине, који представљају своју традицију и културу, као и представнике који представљају српску кухињу, културу и традицију.

ЗАЈЕДНО… увек и у свакој прилици

Град Панчево као једна мултинационална средина, што је иначе карактеристично за целу Аутономну Покрајину Војводину, веома води рачуна о свим грађанима који овде живе, независно од тога којој националној заједници припадају. Сви грађани Панчева, као и сви грађани Србије имају једнака права у нашој земљи, независно од тога којој националној заједници припадају.

То је оно наше велико богатство којим се поносимо и што сви заједно и сложно живимо у граду и целој земљи“, истакла је Ивана Росић.

„Када смо манифестацију покренули 2018. године желели смо да зближимо националне мањине које живе на нашој територији. Желели смо да са представницима удружења других националних заједница разменимо искуства, да се дружимо и једни од других научимо понешто ново од оног што је специфично за њихову националност“, рекла је Зора Чубрић, прва дама „Етно кутка“.

(Фото: еPancevo)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево