СВЕЧАНО... присутнима се обратио и Вања Удовичић, министар омладине и спорта

Панчево

Одржана прва, од укупно десет,  манифестација „Мали сајам спорта“

ДА ДЕЦА И МЛАДИ ОДЛУЧЕ, А ОНДА…

• Драго ми је да се манифестација „Мали сајам спорта“ одржава у Панчеву, граду спорта, граду шампиона и спортских асова – истакао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева, на свечаном отварању

На потезу од централног платоа испред зграде Градске управе па до Његошеве улице, данас је у Панчеву одржана прва манифестација „Мали сајам спорта“, која ће се, после Панчева, одржати у још девет градова Србије.

Александар Стевановић,  градоначелник Панчева,  поздравио је  присутне, организаторе, спортисте и све учеснике Сајма спорта.

– Драго ми је да се и поред ситуације у којој се налазимо већ неко време, манифестација „Мали сајам спорта“ одржава у Панчеву, граду спорта, граду шампиона, спортских асова у више дисциплина, колективним и индивидуалним, који су одличним резултатима представљали свој град на многим такмичењима. Циљ Сајма спорта је промоција више од 30 спортских дисциплина и шанса да се деци приближе све спортске дисциплине, што је одлична идеја и у великој мери ће допринети да се деца и млади одлуче којом активношћу желе да се баве у будућности, а ми смо ту за вас, рекао је Стевановић.

Отварању су присуствовали и Вања Удовичић, министар омладине и спорта, затим,   Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, Горан Маринковић, генерални секретар ССС,  као и Душан Борковић, најбољи српски аутомобилиста.

„Мали сајам спорта“ организован је у сарадњи Спортског савеза Србије, Спортског савеза Панчево, Савеза за предшколски спорт и рекреацију и Савеза за школски спорт Панчева, а уз подршку Министарства омладине и спорта.

ДОНАЦИЈА УДОВИЧИЋА
    Пре почетка „малог сајма спорта“, Вања Удовичић, министар омладине и спорта и члан Владе Републике Србије, заједно са градоначелником града Панчева Александром Стевановићем, посетио је Основну школу “Братство јединство” у Војловици. Том приликом, министар Удовичић донирао је школи 40 лопти, кошаркашке табле, фудбалске голове и одбојкашке мреже.
   „Министарство овим обиласцима школа жели да укаже на важност бављења спортом код младих, на здравији начин живота, као и на омогућавање деци на бесплатно бављење спортом“, рекао је министар Удовичић, истичући да Град Панчево издваја велика средства за помоћ образовним установама, али и за спортске клубове, који се налаза на територији града.
КОНКРЕТНО… министар Удовичић и градоначелник Стевановић у ОШ „Братство јединство“ (Фото: ФБ Школе)

Сајам спорта има за циљ презентацију више од 30 спортских дисциплина деци предшколског и млађег школског узраста од 1. до 4. разреда. Градски плато је био подељен на спортске пунктове и најмлађи суграђани су имали прилику да присуствују демонстрацији борилачких спортова, спортова са лоптом, стреличарским и стрељачким вештинама, такође прилику да се опробају у кајак-кану ергонометрима, ронилачкој опреми, опреми за амерички фудбал, многим другим спортским дисциплинама које су примерене њиховом узрасту.

(Фото: Град. сајт)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево