ВРХУНСКИ... кад локална самоуправа брине о младима и њиховој будућности (Фото: БЦ Инфо)

Бела Црква

Комплетно реконструисан кошаркашки терен у Железничком парку

ДА, СНОВИ СУ ОСТВАРИВИ КАД…

• Потрудили смо се да наши малишани имају једнаке услове као деца у великим градовима и надам се да ће са овог терена стасати за неке велике светске терене, истакла је Виолеета Симић, председница општине

Бројне генерације белоцркванских кошаркаша стасале  су на терену у Железничком парку у Белој Цркви.  Током летњих месеци ово спортско игралиште омиљено је место окупљање младих, који до касних вечерњих часова играју баскет, али је подлога, која је постављена пре више од десет година, дотрајала и није више испуњавала минимум услова за овај спорт.

Онда је локална самоуправа општине Бела Црква, руководећи се потребама младих,  решила да финансира  комплетну реконструкцију терена,  а већ прво организовано такмичење у брзом шутирању тројки окупило је велики број деце и младих, као и оних мало старијих који се баскетом баве рекреације ради.

Виолета Симић, председница општине је, присуствовала је том првом окупљању, а у свом обраћању новинарима  је подсетила  да  је општинска локална самоуправа ове године решила да из суфицита буџета, првим ребалансом, обезбеди више од 3 милиона динара да уреди овај терен, који је сада један од најмодернијих у Србији.

„Потрудили смо се да наши малишани имају једнаке услове као деца у великим градовима и надам се да ће са овог терена стасати за неке велике светске терене“ – истакла је председница општине.

ЈАСНА ПОРУКА… победници у брзом шутирању тројки, јер се може и више и даље

Познати београдски уметник Милан Милосављевић – Дерокс је поред терена осликао  мурал посвећен прослављеном кошаркашу Николи Јокићу.

„Тиме смо желели да пошаљемо поруку да увек може више, увек може даље и одлучили смо да то буде тренутно наш најпознатији кошаркаш, тако да малишани увек када дођу на терен схвате да су снови оствариви“ – истакла је Симић.

Марко Лазаревић, члан Општинског већа, истакао да су осим нове подлоге на терену постављени и нови кошеви, клупе, расвета и ограда око терена.

„Уређење овог терене представља једну синергију наше локалне самоуправе. Хтео бих да се овим путем захвалим комуналном предузећу, ЈП „Белоцрквански водовод и канализација“, Центру за културу „Бела Црква“, Канцеларији за младе, нашој председници општине, која је имала слуха и разумевања за све наше захтеве како би овај терен добио потпуно нов изглед. Нова подлога је званична подлога турнира 3 на 3, а данашње такмичење протекло је у сјајној атмосфери. Имали смо велики број такмичара и постигли смо циљ да вратимо децу на кошаркаши терен“ – каже Лазаревић.

Учесници такмичења у брзом шутирању тројки нису крили своје задовољство новом подлогом, која не само да испуњава светске стандарде за баскет већ и изгледа веома модерно и динамично.

Председница општине Бела Црква Виолета Симић уручила је пехаре и пригодне награде победницима такмичења у брзом шутирању тројки.

(Према: БЦ Инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.