ПОДРШКА ГРАДА... Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, на отварању „Банатског хлеба“

Банатско Ново Село

Одржана манифестација „Банатски хлеб“, по седми пут

„НОВОСЕЉАНКЕ“ СУ НОВОСЕЉАНКЕ!

• Традиција није прекинута, а промоција банатског хлеба и Банатског Новог Села и „Новосељанки“ је, нема сумње, и ове године постигла свој циљ, а то је…

„Банатски хлеб“, јединствена манифестација у Србији, у којој се промовише само једна, али основна животна намирница – хлеб, уз то, банатски, одржана је у суботу, 25. септембра, у Банатском Новом Селу.

У организацији Удружења жена „Новосељанке – Boboacele“, ова специфична гастрономска манифестација промовисала је банатски хлеб по 7. пут, уз учешће и још неколико удружења жена из јужног Баната. Иако, због епидемијске ситуације, у смањеном обиму, манифестација је постигла свој циљ: традиција није прекинута, а промоција банатског хлеба и Банатског Новог Села и „Новосељанки“ је, нема сумње, и ове године постигла свој циљ. Да се о њој чује далеко од Банатског Новог Села. И чује се.

Отварајући „Банатски хлеб“, Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева,  похвалила је „Новосељанке“, и како и шта раде, као и начин на који промовишу своје село, истичући да ће Град Панчево и надаље подржавати активности удружења жена,  њихов рад, и стваралаштво, као  и јачање женског предузетништва и економског оснаживања жена.

НОВОСЕЉАНКЕ СУ ТО… чланице удружења на 7. промоцији банатског хлеба

Снежана Баба, прва дама „Новосељани“, обраћајући се присутнина, захвалила је удружењима жена које се учествовале у овој манифестацији, као и локалној самоуправи на подршци у њеном одржавању, напомињући да, иако у смањеном обиму, манифестација је успела, а гошће из јужнобанатских места имале су прилику да посете Земљорадничку задругу, као и обе цркве, и српску и румунску.

ПРВА ДАМА… Снежана Баба, председница „Новосељанки“ , на крају манифестације

И ове године, манифестацији „Банатски хлеб“ присуствовали су представници локалне самоуправе, месне заједнице и културних друштава, као  и Националног савета румунске националне мањине у Србији.

(Фото: ФБ Удруж.)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево