ПРАВА СТВАР У ПРАВО ВРЕМЕ... детаљи са 23. Сеоске олимпијаде

Сефкерин

Одржана још једна, 23. по реду, сефкеринска „Сеоска олимпијада“

ДА НАМ ДЕЦА РАСТУ У ДОБРЕ У ЉУДЕ

Желим вам још пуно оваквих манифестација у наредном периоду и да наставимо да се дружимо и окупљамо, поготово кроз спорт, турнире и такмичења, јер то је најбољи начин да будемо добро расположени, да се дружимо и да наша деца расту у добре људе – истакао је Милош Марков, председник општине

Једна од најдуговечнијих, не само спортских манифестација „Сеоска олимпијада“  одржана је у Сефкерину, на Духовски понедељак, и то као 23. по реду.

Уз учешће, не само Сефкеринаца, и не само деце, него и такмичара из сва четири места општине Опово, и више од тога, и оних који су деца били кад је одржана прва олимпијада, ову атрактивну манифестацију посетили су и Милош Марков, председник Општине Опово, Анка Симин Дамјанов, заменица председника општине, Ненад Јосић, председник Скупштине општине Опово, као и покрајински посланик Предраг Гинцуљ, иначе, и сам Сефкеринац.

Желим вам да у овом лепом сунчаном дану да уживате у такмичењу, да се забавите и да се, пре свега, наши најмлађи лепо проведу. Као што кажу из Организационог одбора, Олимпијада се организује 23 године заредом и то је велика ствар што траје више од две деценије као једна од манифестација која има континуитет у Сефкерину. Желим вам још пуно оваквих манифестација у наредном периоду и да наставимо да се дружимо и окупљамо, поготово кроз спорт, турнире и такмичења, јер то је најбољи начин да будемо добро расположени, да се дружимо и да наша деца расту у добре људе“ – истакао је Милош Марков, проглашавајући Олимпијаду отвореном.

Присутнима се обратио и Предраг Гинцуљ, покрајински посланик, који је захвалио локалној самоуправи на подршци у организовању и ове олимпијаде, чији је оснивач и главни оперативац Драган Ристић, председник Спортско-рекреативног удружења „Соко“.

Двадесет три је велики број и заиста сам срећан због тога. Имао сам јако добре људе око себе који су ме подржали и које сам ја подржао. Мислим да је ово нешто што не може да се објасни и треба се доживети. Наш циљ су учесници из локала и то је идеја од првог дана, значи сеоска олимпијада Општине Опово. Имамо госте из Бора, Зајечара и Батајнице и све их поздрављам, драго ми је што су дошли, а поздрављам и наше мештане. Ова манифестације је осмишљена да буде за народ, људи који нису спортисти и не баве се сваки дан такмичењема, а након свих ових година показало се да нам се сад на такмичењима појављују деца наше деце која су почињала олимпијаду“, изјавио је Ристић.

Поред такмичара из Сефкерина, Опова, Баранде и Сакула, учествовали су и такмичари из Глогоња, Бесног Фока, Борче, Београда, Панчева, Бора.

Многи је категорија у којима се одвијало надметање, много је и победника, али сви учесници су победници, то је најважније, и зато појединачна имена и нису превише значајна. Значајно је бавити се спортом од малих ногу, значајно је што су ту и они који су ту били и пре 23 године, а значајна је и подршка локалне самоуправе, јер све је то улагање у будућност, а она стиже већ сутра.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.