ПРАВИ УГОЂАЈ... Алаксандар Стевановић у обиласку штандова

Долово

Одржана „Доловачка штрудлијада“, 23. пут

ДОЛОВКЕ“ СУ, ДОЛОВКЕ, ТО ЈЕ ТО!

• Морам да похвалим Удружење жена „Доловке“ без чијег залагања и труда ова манифестација не би могла да се одржи, не само данас него не би могла да траје све ове године – истакао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева, на отварању „Штрудлијаде“

Доловачка штрудлијада“, гастрономска манифестација, 23. по реду, ове године имала је неколико новина, а све у циљу додатних подстицаја и квалитету и квантитету, а с тим у вези и новим садржајима, као што је награда за најуређенији штанд и награда за најбољи ручни рад. За најбоље штрудле, ове или оне – то се већ зна!

Изузетно посећену манифестацију, на којој је учествовало чак 18 удружења жена, са скоро 100 узорака штрудли, поређаних, уз ручне радове, на 24 штанда, отворио је Александар Стевановић, градоначелник Панчева, у присуству Драгане Марић, прве даме Удружења жена „Доловке“, главног организатора ове надалеко познате „слатке“ манифестације.

Данас је Долово рај за све сладокусце, за љубитеље разних кулинарских специјалитета из нашег краја. „Штрудлијада“ је једна од 150 манифестација које се одржавају на територији Града Панчева. Једна је од најслађих, која наш град поставља на значајно место туристичке мапе манифестационог туризма у Републици Србији.

Штрудлијада“ се по 23. пут организује у Долову и морам да похвалим Удружење жена „Доловке“ без чијег залагања и труда ова манифестација не би могла да се одржи, не само данас него не би могла да траје све ове године. Велико им хвала за ову манифестацију, али хвала им и што своје искуство несебично преносе другим удружењима која, такође, организују разне манифестације на територији Града Панчева“- истакао је Александар Стевановић, да би потом обишао све штандове и разговарао са женама поред њих, захваљујући им на ономе шта и како раде на афирмацији специфичне туристичке понуде.

Жири није имао лак посао, али ево како је одлучио:

Најбоља гостињску штрудла с маком направила је Жужана Стојков из Качарева, док је за најбољу доловачку штрудлу проглашена штрудла Марице Спасић, чланице „Доловки“. Најбоља воћна штрудла је дело Доловчанке Љиљане Остојин, а најбољу необичну штрудлу умесила је и испекла Соња Радивојев, такође „Доловка“.

За најлепши штанд проглашен је штанд за којим су биле чланице Удружења жена „Неолит“ из Старчева, док су најбољи ручни рад имале чланице Удружења „Боназ Шандор“ из Иванова.

(Фото: ЕPA)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево