ОПОВО... једина општина у АП Војводина која се води као неразвијена

Опово

Покрајина финансијски подржала два значајна општинска еколошка пројекта

ВАЖНО ЈЕ ЗНАТИ И УРАДИТИ ПРОЈЕКАТ

• За пројекат израде постројења за прераду отпадних вода и пројекат за решавање проблема са дивљим депонијама у Опову и Сакулама, Општина Опово је од Покрајнске владе добила укупно три и по милиона динара

Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине суфинансираће реалиазцију два значајна еколошка пројекта у Општини Опово.

Први, израда пројектно-техничке документације за изградњу постројења за прераду отпадних вода, подржан је са два милиона динара, а други, уклањање нелегалног отпада – дивљих депонија, у узносу од један и по милион динара.

Иначе, Општина Опово је једна од 27 локалних самоуправа АП Војводине која је прошла на два конкурса Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, а у циљу помоћи локалним самоуправама на изради пројектно-техничке документације за израду планова за управљање комуналним отпадним водама и изградњу фабрика вода, а и као подршка руралном развоју и побољшању животних услова и квалитета животне средине, уопште.

На свечаном чину потписивања уговора, речено је да ће Покрајина и у наредном периоду финансијски подржати све пројекте од значаја за унапређење квалитета живота и заштите животне средине, као и одрживог друштвеног и економског развоја.

У име Општине Опово уговоре је потписао Милош Марков, председник општине, који је, тим поводом, између осталог, рекао:

Овакав вид подршке Покрајине и Покрајинског секретаријата нама је веома битан с обзиром да смо једина локална самоуправа на територији АП Војводине која се води као неразвијена општина што има за резултат да имамо веома лимитиран буџет, тако да нам је свака врста донације и подршке од веома великог значаја. Ми се редовно јављамо на све конкурсе и углавном смо подржани“ – истакао је Марков.

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.