РУТИНСКИ... са 31. седнице Скупштине општине Опово

Опово

Одржана 31. седница Скупштине општине Опово

ПРИПРЕМЕ ЗА БУЏЕТ 2024. ГОДИНЕ

• Од четири тачке мдневног реда најзначајнија је она која се тиче приходне стране буџета за 2024. годину, а то је одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности

На 31. седници Скупштине општине Опово, којој је председавао Ненад Јосић, председник СО, пред одборницима су биле само четири тачке дневног реда, две одлуке, једно решење и једно разрешење и именовање.

Најпре је усвојена одлука која се тиче приходне стране буџета за 2024. годину, а то је Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2024. годину на територији општине Опово.

Ова одлука и табеле објављене су на интернет страници Општине Опово www.opovo.org.rs.

Друга одлука коју су одборници прихватили не дискусије је Одлука о прихватању преноса права јавне својине над покретним стварима. Том одлуком Скупштина општине Опово је сагласна да се у својину Општине Опово пренесе из јавне својине Републике Србије право над покретним стварима које чине 20 лаптоп рачунара марке XP240 GОвом одлуком је формализована својина Општине над рачунарима које локланој самоуправи општине Опово недавно поклонио Александар Мартиновић, министар државне упр<ааве еи локалне самоуправе у Влади Србији.

Потом су одборници донели и Решењем о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП „Младост“ Опово за 2023. годину, којом су извршене измене и допуне програма пословања предузећа, и то у делу приходне стране, на којој ће се сада наћи 3.758.332 динара, а за послове одржавања азелених површина, одржавања гробља и путног земљишта.

И на краја била је и једна кадровска опдлука. Њоме је, а због мировања радног односа, Саша Вујић, члан Надзорног одбора Центра за социјални рад Опово из редова запослених, разрешен чланства у том органу, а на његово место именован је Игор Јовић, запослен у Центру за социјални рад.

***

Трећег дана после ове седнице одржана је и ванредна седница Скупштине општине Опово, на којој су одборници донели одлуку о финансијској подршци свим средњошколцима са територије општине Опово у износу од по 10.000 динара.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.