ДЕЦА И МЛАДИ СУ... са 28. седнице Скупштине општине Пландиште

Пландиште

Акценти са 28. седнице Скупштине општине Пландиште

ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА РОДИТЕЉСКОМ ЏЕПУ

Донета одлука о праву на једнократну помоћ у износу од 20.000 динара породицама у којима се роди дете, као и бесплатан боравак у предшколској установи за треће, четврто и свако наредно дете
• Једнократна помоћ и свим средњошколцима у износу од 10.000 динара

На 28. седници Скупштине општине Пландиште, којој је председавао Љубомир Ракић, председник СО Пландиште, пред 14 присутних одборника било је 10 тачака дневног реда.

После одлуке о усвајању Извештаја о извршењу буџета Општине Пландиште за период јануар – септембар 2023. године, по којој су приходу у том периоду били на нивоу од 59,50 одсто а расходи на нивоу од 59,84 од планирани, пред одборницима су биле и две тачке које се тичу финансијске подршке породицама са децом и средњошколцима.

Одлуком о проширеним правима финансијске подршке родитељима са децом утврђено је право на једнократну помоћ у износу од 20.000 динара породицама које добију дете, као и право на бесплатан боравак у предшколској установи за треће, четврто и свако следеће дете. Одлуком су прецизно дефинисани и услови које породица мора да испуњава како би добила ову врсту помоћи.

После ове, донета је Одлука о додели кеднократне помоћи ученицима средњих школа са пребивалиштем на територији општине Пландиште. Овом одлуком сваки средњошколац у наредних десетак дана добиће по 10.000 динара.

Ево шта је тим поводом рекао Јован Репац, председник општине:

Локална самоуправа Пландиште, у сарадњи са ресорним министарством, као и ранијих година труди се да у буџету обезбеди додатна новчана средства за стипендирање ученика и студената и пружање финансијске помоћи и подршке младима. Захваљујући Одлуци Владе Републике Србије и председнику Републике Србије Александру Вучићу, обезбеђена су додатна новчана средства која ће бити исплаћена свим средњошколцима са пребивалиштем на територији општине Пландиште. Сви средњошколци добиће једногкратну новчану помоћ у износу од 10 000 динара. Ово је још један пакет новчане подршке и помоћи коју обезбеђујемо за ученике и студенте из наше општине, којим желимо да подржимо њихово школовање, развој и стручно усавршавање. Сваке године се трудимо да повећамо издвајања из буџета која се односе финансијску помоћ ученицима и студентима и сваке године кроз конкурсе награђујемо најуспешније.

Свим ученицима и студентима пожелео бих пуно успеха у даљем раду и школовању, а ми као локална самоуправа потрудићемо се да им помогнемо на том путу усавршавања и напретка, како би једног дана сво стечено знање искористили за развој и напредак наше општине” – истакао је Репац.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.