ПОДРШКА... обраћање Јарослава Хрубика, председника општине

Црепаја

Одржана 27. Међународна смотра парадних коња и фијакера

ПРОШАО ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН „ЦРЕПАЈАЧКИ ФИЈАКЕР“

Главни покровитељи ове надалеко познате манифестације и ове године били су Општина Ковачица и Покрајински секретаријат за регионални развој и међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Већ традиционално, на Васкрсни понедељак, и ове године у Црепаји је одржана Међународна смотра парадних коња и фијакера, по 27. пут, позната под називом „Црепајчки фијакер“.

На отварању ове изузетно посећене манифестације, окупљенима су се најпре обратили Бранислав Дунђерски, председник КК „Липицанер“ , потом, Драган Јованов, председник Савета МЗ Црепаја, и на крају, Јарослав Хрубик, председник Општине Ковачица, да би пре почетка такмичења наступио и Фолклорни ансамбл „Свети Сава“ из Црепаје.

Ове године запреге су дошле из бројних места Србије, од Суботице до Врања, па до Алексинца, Чачка, Горњег Милановца…

Главни покровитељи ове надалеко познате манифестације и ове године били су Општина Ковачица и Покрајински секретаријат за регионални развој и међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Иначе, покретач овог специфичног скупа, који осим парадног има и знатно шири значај, је Коњички клуб „Липицанер“ из Црепаје, основан пре 30 година, који је окупио све љубитеље парадних коња из овог места, познатог по одгајању и неговања ових племенитих животиња и афирмацији коњарства, не само као хобија.