ЗНАЧАЈНА ПОСЕТА... министарка Јелена Танасковић пред новинарима

Нови Сад

Министарка за пољопривреду, шумарство и водопривреду посетила ЈВП „Воде Војводине“

ЗНАЧАЈАН КОРАК У НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

У наредном периоду ћемо се фокусирати на пољопривреднике у Војводини и на систем за наводњавање и електрификацију поља на овом подручју – најавила је министарка Јелена Танасковић

Министарка за пољопривреду, шумарство и водопривреду Јелена Танасковић посетила је данас ЈВП „Воде Војводине“ и разговарала са директором овог предузећа Срђаном Кружевићем о будућим инвестицијама које се тичу, пре свега, пољопривредника у Војводини.

– У наредном периоду ћемо се фокусирати на пољопривреднике у Војводини и на систем за наводњавање и електрификацију поља на овом подручју. То су вредне инвестиције које ће значити нашим пољопривредницима и управо смо на данашњем састанку прошли кроз све општине и хектаре које ћемо урадити, па могу да најавим да је план да се у наредне две године реализује наводњавање за 103.000 хектара – рекла је министарка Танасковић.

Директор ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић изразио је велико задовољство добром сарадњом са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и нагласио да му је посебно драго што је ова посета узрокована инвестицијама јер су, како каже, досадашње посете министара овом предузећу углавном биле изазване природном катастрофом.

– Данас разговарамо о инвестицијама и равномерном развијању наводњавања у северној српској покрајини. Посебно ми је драго што је министарка спознала потребу да се боримо и против суша, а не само против високог водостаја и поплава. Било је од кључног значаја препознати проблематику суше, која нам је у претходном периоду задала веома тешке ударце и управо зато инвестирамо у том смеру – рекао је Кружевић.

Према његовим речима, ове године ће се отворити и нова транша Абу Даби фонда, а у наредним годинама сведочићемо и превлачењу вода преко Фрушке горе према Срему.

– Ово је озбиљан подухват и када се тај процес наводњавања на Фрушкој гори заврши сведочићемо о једној новој епохи у ЈВП „Воде Војводине“ – закључио је Кружевић, каже се у саопштењу Службе за односе са јавношћу „Вода Војводине“.