Пландиште

Одржана 13. седница Скупштине општине Пландиште

СУФИЦИТОМ ДО ТРЕЋЕГ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА

• У првих девет месеци 2021. године суфицит у буџету, у односу на шестомесечни биланс, износио је преко 61 милион динара

На свом 13. заседању у овом сазиву, одборници Скупштине општине Пландиште нису имали пуно посла.

Најпре су разматрали оно што је увек најважније, када су финансије у питању, а то је буџет.

После седнице Општинског већа, одржане пре неколико дана на ту тему,  пред одборницима се нашао Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Пландиште за 2021. годину, што је трећи ребаланс општинског буџета у овој години.

По том, трећем ребалансу, планирани приходи у буџету Општине Пландиште за 2021. годину стигли су до нивоа од 652.098.000 динара, колико износе и предвиђени расходи и издаци за набавку нефинансијске имовине.

Потом су одборници разматрали Извештај о извршењу буџета Општине Пландиште за период јануар – септембар 2021. године. Том приликом констатован је суфицит у односу на претходни шестомесечни извештај у износу од 61.171.000 динара. Суфицит је настао јер су укупни приходи износили 430.132.000 динара, односно 77,15 одсто планираног буџета за 2021. годину, док су расходи стигли до нивоа од 368.961.000 динара, односно 58,54 одсто планираних расхода за текућу годину.

Након ових, „финансијских“ тачака, одборници су се бавили кадровским питањима и усвојили два решења.

Једна је, Решење о образовању комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, а друго је, Решење о именовању локалног Савета родитеља општине Пландиште.

На 13. седници, како је то већ уобичајено, присиствовали су Јован Репац, председник општине, Душан Ћурчић, заменик председника општине и Александра Одавић Мак, начелница Општинске управе.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.