АЛИБУНАР... зграда општинске локалне самоуправе

Алибунар

Одржана 10. седница Скупштине општине Алибунар

ПОМОЋ ОСНОВЦИМА, УГОСТИТЕЉИМА, КАО И…

• Између осталих, одборници Скупштине општине Алибунар донели су и одлуку о бесплатној ужини за све основце на у свим школама на територији општине Алибунар
• Због пандемије Општина помаже привредне субјекте који се баве угоститељством

У складу са потребама усклађивања са новим законским одредбама, данас је заседала и Скупштина општине Алибунар, која је, поред избора нове Општинске изборне кмисије, донела и још неколико значајних одлука.

Пођимо редом.

Одборници су најпре изабрали нови састав Општинске изборне комисије и ево како он сада изгледа:

На предлог одборничке групе “Александар Вучић – За нашу децу”, у Општинску изборну комисију изабрани су:

Зоран Пребирачевић, за председника, а Јована Максимовић за заменицу председника, док су за чланове комисије именовани Станислава Секулићи Илија Пенца, а за њихове заменике Милан Орлић и Ивана Менгер.

На предлог одборничке групе “Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије”, за чланице су изабране Снежана Јовановић и Тереза Васиљевић, а за њихове заменике Звонко Стевић и Лазар Рајков.

Групу грађана “Заједно за општину Алибунар – Александар Кутлешић”, представљаће Ђурица Белић, као члан, а као заменици Љиљана Лазаревић и Војислав Станојевић.

На предлог Групе грађана “Слобода – Предраг Белић”, за члана је изабрана Виолета Белић.

Биљана Враговић и Цветана Радуловић Кожокари именоване  су за секретара, односно заменика секретара Општинске изборне комисије.

Потом су одборници донели и још неколико значајних одлука:

Одлуку о ослобађању привредних субјеката који се баве угоститељском делатношћу од обавезе плаћања накнаде за коришћење јавних површина и дела закупа пословних простора на територији општине Алибунар за 2021. годину.

Овом одлуком утврђује се ослобађање од наведене обавезе услед заразне болести ЦОВИД-19 свим привредним субјектима који се баве регистрованом угоститељском делатношћу.

Истом одлуком ослобађају се и плаћања дела закупа пословних простора у јавној својини Општине Алибунар у износу од 20% од утврђеног износа закупа сви закупци општинског пословног простора, а обављају регистровану угоститељску делатност.

Како је на самој седници најављено, у наредном периоду размотриће се и могућност нових олакшица за све привредне субјекте на територији општине, а у циљу санирања штете у пословању насталих пандемијом заразне болести.

Скупштина општине донела је и Одлуку о измени и допуни Одлуке о финансијској подршци породици. Предложеном изменом уводи се бесплатна ужина на терет буџета општине, и то за све ученике основних школа на територији општине.

Осим тих одлука из сфере социјалне политике, Скупштина општине је је на предлог Савета Месне заједнице Алибунар, донела одлуку да се спортски објекат рукометног терена у Алибунару убудуће зове “Спортски објекат рукометни терен Алибунар Тиберије Герга и Николае Бокшан”. Одлука је донета с циљем да  се сачува сећање на преминуле спортске раднике уз чији су рад стасале генерације младих спортиста у општини Алибунар.

И на крају, одборници су донели и одлуку о давању на управљање фискултурних сала у Алибунару и Банатском Карловцу основним школама у тим насељеним местима, у чијем кругу су и изграђене.