Вршац

Одржан величанствени програм „Васкршње радости на тргу“

ДА СЕ РАДОСТ ШИРИ И ВАНИ

• Градски трг је одабран да би се  радост  ширила и  вани, по предивном сунчаном дану, што је уродило плодом, судећи по броју наших суграђана и суграђанки који су својим присуством увеличали и подржали догађај – истакла је протиница Виолета Сандић, организаторка

Са благословом Његовог Преосвештенства епископа банатског господина Никанора, синоћ је на препуном Тргу Светог Теодора Вршачког одржан величанствени програм под називом „Васкршње радости на тргу“.
Циљ ове специфичне манифестације био је да се у васкршњој радости окупимо и на духовно, али и културно уметнички начин, радосно прославимо најрадоснији хришћански празник „Свето Христово Васкрсење“.
Градски трг је одабран да би се  радост  ширила и  вани, по предивном сунчаном дану, што је уродило плодом, судећи по броју наших суграђана и суграђанки који су својим присуством увеличали и подржали догађај“ изјавила је протиница Виолета Сандић, организаторка програма.
Програм је отворио архијерејски намесник вршачки протојереј
Радомир Сандић. Учешће у програму узели су вршачки ђаци, млади песници Максим Ранков и Никола Милутиновић, књижевница Верица Преда, црквени хор „Свети Теодор Вршачки“, Музичка школа „Јосиф Маринковић“ Вршац, група певача „Исток 10“, КУД „Грозд“, као и гости из Алибунара – црквени хор „Света три Јерарха“.

Изузетан програм за све узрасте, који је завршен пуштањем балона у ваздух, водили су Софија Вијатов и Јован Нишевић.