ДОБРО ЈЕ БИЛО... задовољни и представници градске власти и незапослени

Вршац

Одржан први овогодишњи Сајам запошљавања

КУВАРИ, КОНОБАРИ, ПЕКАРИ… ЈАВИТЕ СЕ!

• На успешно организованом сајму, 23 послодавца понудило је укупно 380 радних места, за преко 30 образовних профила

Национална служба за запошљавање Филијала Вршац, јуче је у Хотелу Србија организовала Сајам запошљавања.

Први овогодишњи сајам био је успешан јер су 23 послодавца понудила чак 380 радних места, за преко 30 образовних профила. Највише су тражени радници у производњи, кувари, конобари, пекари, агенти теренске продаје, продавци, таксисти, дефектолози и агенти осигурања.

Ово је први од два планирана Сајма запошљавања у Вршцу у 2023. години.
Задовољство ми је што Сајму присуствује велики број послодаваца. Чак 23 предузећа понудило је 380 радних места за више од 30 занимања. Приоритет Града Вршца је изградња нове индустријске зоне и стварање подстицајних услова за нове инвестиције и отварање нових радних места. Уредићемо и стратегију образовања и план уписа у средње школе у складу са потребама привреде и подацима НСЗ о дефицитарним занимањима.

Увели смо и дуално образовање у наше средње школе и већ сада имамо шест образовни профила по дуалу. Грађани су данас имали прилику да директно код послодаваца потраже запослење, а послодавци да разговарају са кандидатима за понуђена радна места. Овакав начин директног повезивања послодаваца и заинтересованих лица даје добре резултате и наставићемо са овом праксом и у будућности“ – изјавио је Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање.