ТРАЈНО СЕЋАЊЕ... Милош Вучевић полаже венац на споменик хероју са Кошара

Дебељача

Милош Вучевић, министар одбране, положио венац на споменик Тибору Церни

ХЕРОЈ СА КОШАРА СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА

Један човек из Баната, припадник мађарске заједнице је бранио Србију као своју вољену отаџбину, јер су га тако родитељи васпитали, јер је био такав човек – истакао је Милош Вучевић

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић положио је данас у Дебељачи венац на споменик палом борцу Тибору Церни, који је погинуо 1999. године у бици на Кошарама, у време НАТО агресије на СРЈ и покушаја пешадијског упада на територију Србије из правца Албаније.

Венце и цвеће на споменик палом борцу положили су и породица Тибора Церне, председник Општине Ковачица Јарослав Хрубик, заменик председника Општине Петар Вишњички, председник Скупштине општине Ковачица Милан Гарашевић, одборници Скупштине општине, председник Савета МЗ Дебељача Стеван Лазички, као и представници полиције и удружења бораца.

Напомињући да постоје две смрти, једна – физичка, а друга, болнија, она када вас људи забораве, Милош Вучевић је истакао да „Тибор Церна није доживео ту трајну смрт, а то је смрт заборава и да постоје његови саборци, његова породица која је највише пропатила због херојског страдања Тибора, али и његови мештани, његове комшије из Дебељаче из општине Ковачица, али и многи из целе Србије који су свесни шта је значила та жртва и да је Тибор Церна један од 108 хероја, који су остали на Кошарама на вечној стражи.“

Нешто што не смемо да заборавимо, не зато што желимо да призивамо неке нове сукобе, него просто не смемо да заборавимо оне који су били најхрабрији међу нама, највернији и најоданији нашој држави. За мене који долазим са севера наше државе част је да будем овде. Један човек из Баната, припадник мађарске заједнице је бранио Србију као своју вољену отаџбину, јер су га тако родитељи васпитали, јер је био такав човек. Био је велики човек и због тога нека му је вечна слава и вечан помен!”- рекао је министар Вучевић, након полагања венца у прати бригадног генерала Горана Момчиловића и бригадног генерала Мирослава Талијана.

(Фото: ЕPA)