Бачка Топола

Одржан 58. Музички фестивал Војводине

ДВА ЗЛАТА ЗА КУД „СТАНКО ПАУНОВИЋ“ НИС – РНП

• Сем златних одличја за дечије ансамбле нижих и виших разреда, дечијем ансамблу виших разреда припала је и награда за оригиналност костима

На 58. Музичком фестивалу деце Војводине, одржаном 2. јуна у Бачкој Тополи, дечији ансамбли КУД-а “Станко Пауновић” НИС-РНП Панчево остварили су запажене наступе и постигли високе пласмане.

Дечији ансамбл нижих разреда извео је игре из Темнића, у музичком аранжману Грацијана Петровића и кореографији Дејана Трифуновића. Осамнаест играчких парова, узраста од 7 до 11 година, у пратњи четрнаесточланог народног оркестра оставили су изузетно добар утисак, како на публику, тако и на петочлани жири, који су чинили три кореографа и по један етномузиколог и етнолог.

За изведену кореографију најмлађи играчи „Пауновића“ оцењени су са 96,67 бодова, што је било довољно за пласман на прво место и освајање златног одличја-плакете.

У старијој категорији, виших разреда, представило се шеснаест играчких парова у кореографији игре из Врањског поља, у којој су приказане народне игре и песме сеоског становништва из околине Врања. Изузетно надахнуто и успешно извођење високо је оцењено са 97,50 бодова, што је било довољно за освајање златне плакете и пласман на 14. Смотру дечијих фолклорних ансамбала Србије, која ће бити одржана 8. јуна у Ваљеву. Дечијем ансамблу виших разреда додељена је и специјална награда за оригиналност костима.

Награђене кореографије и ансамбле панчевачка публика моћи ће да види у програму целовечерњег концерта, који ће бити одржан 7. јуна од 19 часова у дворишту Дома омладине у Панчеву.

Д. Т.