Пландиште

Одата пошта страдалим цивилима и борцима  у Првом светском рату

ВЕНЦИ ПРЕЦИМА КОЈИ СЕ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ

• Општина Пландиште може да буде поносна на своју историју и претке, који су страдали у борбама за слободу својих потомака – истакао је Јован Репац, председник општине

Општина Пландиште је позната и по томе што је неколико насеља настало после Првог светског рата, кад је краљ Петар I бројним учесницима рата, посебно солунским добровољцима, доделио земљу како би се скућили и како би им држава Србија одала на тај начин посебну захвалност.

Једно од тих места, где је и највише таквих добровољаца, је и Милетићево, где је данас Јован Репац, председник општине, а поводом прзаника Дана примирја у Првом светском рату, положио венац на споменик жртвама Великог рата, у којем је Србија платила највећу цену.

„Данас у насељима Милетићево, Велика Греда, Стари Лец и Банатски Соколац полажемо венце у част свим страдалим цивилима и ратницима, који су дали своје животе за одбрану и ослобођење домовине у ратовима од 1912. до 1918. године“, рекао је Репац, након полагања венца у Милетићеву, исичући да „Општина Пландиште може да буде поносна на своју историју и претке, који су страдали у борбама за слободу својих потомака“.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.