ЈЕДАН ОД 12... Тамара Радочај на потписивању уговора у Министарству за бригу о селу

Вршац

Од Министарства за бригу о селу – 13 милиона динара

ТО ЈЕ ДВАНАЕСТ КУЋА У ОСАМ СЕЛА

• Циљ је постигнут, а то је подстицај младима да се врате на село, ту реше стамбено питање, као и покретање и раст привредних активности на селу – истакла  Тамара Радочај, помоћница градоначелнице

Министарство за бригу о селу, после спроведеног конкурса у акцији „Кућа на селу“, доделило је Граду Вршцу бесповратна средства у износу од 13.144.379 динара за куповину 12 сеоских кућа са окућницом за исто толико породица.

Свечаном чину потписивања уговора са Министарством и представницима породица, које су се одлучиле за живот на селу, у име Града Вршца присуствовала је Тамара Радочај, помоћница градоначелнице.

Они брачни или ванбрачни парови, љих 12, који су се одлучили да свој стамбени проблем реше на овај начин и кој своју будућност виде на селу, имаће свој дом у Малом Жаму, Влајковцу, Уљми, Марковцу, Избишту, Великом Средишту, Гудурици и Ритишеву.

У овој акцији Министарства за бригу о селу, обавеза локалне самоуправе је била да реши сва правно-имовинска питања и да све куће са окућницом имају основне услове за живот, од струје и воде до грејања и безбедносне сигурности.

“Програм доделе средстава има одличну популациону политику чији је циљ смањење миграторних кретања становништва која доводи до депопулације у руралним подручјима РС, мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања, као и покретање и раст привредних активности на селу”, изјавила је након потписивања уговора Тамара Радочај.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.