ИСКУСТВО... Невена Глигоријевић Бугарчић, нова директорка РТВ Ковачица (Фото: Фб)

Ковачица

Одржана 11. седница Скупштине општине Ковачица

ПРОМЕНА НА ЧЕЛУ РТВ КОВАЧИЦА

• Уместо Милослава Хрћана, на функцију в.д. директора РТВ Општине Ковачица именована је Невена Глигоријевић Бугарчић, ПР Општине Ковачица

Једанаеста седница  Скупштине општине Ковачица, одржана 20. децембра, протекла је у знаку доношења одлуке о буџету за наредну годину, затим, кадровког плана, усвајању извештаја о раду установа и предузећа чији је оснивач Општина, и на крају било је и неколико значајнијих кадровских одлука.

После усвајања Одлуке о буџету Општине Ковачица за 2022. годину и Кадровског плана Општине Ковачица за 2022. годину, одборници су доели и Одлуку о локалним комуналним таксама за територију Општине Ковачица, као и Одлуку о дотацијама Дому здравља из средстава буџета Општине Ковачица.

Након тога одборници су прихбватили измене и допуне плана рада ПУ „Колибри“ за радну 2021/2022. годину, а потом и извештаје о раду свих јавних предузећа и јавно-комуналних предузећа, чији је оснивач Општина, као и извештаје о раду свих месних заједница Општине Ковачица.

При крају седнице, као и обично, била су кадровска питања.

Тако је именован нови чланови Управног одбора ПУ „Колибри“. Запослене у тој установи представљаће Ана Цицка, Марија Галас  и Анђела Драгић. Испред родитеља именовани су Татјана Гложик, Ана Хуђец и Ивана Стојковић Јевремовић, док ће интересе локалне самоуправе „бранити“ Душка Вујашковић, Дејана Пушац и Слађана Бекић.

Потом је на ред дошло разрешење актуелног в. д. директора РТВ Општине Ковачица и именовање новог в. д. директора те медијске установе, која још увек не успева да уђе у приватне воде.

Одборници су одлучили да уместо досадашњег в. д. директора Милослава Хрћана, функцију в. д. директора убудуће обавља Невена Глигоријевић Бугарчић из Црепаје, иначе ПР Општине Ковачица, а бавила се и новинарским пословима у РТВ Ковачица.

И на крају именовани су и нови чланови Надзорног одбора ЈП „Релакс“, и то Снежана Магду, за председницу, а Тијана Радовић и Дејана Пушац, за чланице одбора.

Иначе, уз одсуство пет одборника, све одлуке усвојене су једногласно.

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.