ЗА ЧИСТУ И ЗДРАВУ СРБИЈУ... министарка Ирена Вујовић са представницима локалних самоуправа

Вршац

Обезбеђена средства за уклањање дивљих депонија

ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА ВЛАДЕ СРБИЈЕ

• Вредност пројекта износи 6.170.000 динара, од чега је Министарство заштите животне средине обезбедило четири милиона динара

Данас је у Министарству заштите животне средине потписано 34 уговора са представницима исто толико локалних самоуправа, којима ово министарство суфинансира реализацију пројеката на уклањању дивљих депонија по Србији.

Међу 34 локалне самоуправе је и Град Вршац, с којим је министарка Ирена Вујовић потписала уговор вредан 6.170.000 динара, од чега Министарство заштите животне средине обезбеђује 4.000.000 а Град Вршац остатак од 2.160.000 динара.

На уклањању дивљих депонија радиће радници ЈКП „Други октобар“. Посао почиње 15. јуна, а планирано је да се заврши 15. јула.У име Града Вршца уговор је потписао Слободан Јованов, члан Градског већа задужен за животну средину, који је, том прилком рекао да ће се дивље депоније уклањати у Стражи, Ватину, Малом Жаму, Великом Средишту, Гудурици, Куштиљу и Војводинцима.

Осим што ће дивље депоније бити очишћене, урадиће се и санација земљишта и припремити за јесењу садњу дрвећа, како би се улепшала та места“ – истакао је Јованов.

Ово je значајна подршка локалним самоуправама за унапређење стања животне средине и подизање квалитета живота грађана. Неодговорно и неадекватно одлагање отпада утиче на загађење ваздуха, воде и земљишта и зато је изузетно важно да подижемо свест грађана, јер једино заједно можемо да се изборимо са овим великим проблемом и да будућим генерацијама оставимо чисту и здраву Србију – рекла је министарка Ирена Вујовић, након потписивања уговора са представницима 34 локлане самоуправе Србије.