ПОДРШКА ГРАДА... Драгана Митровић у разговору са др Иваном Ивановићем

Вршац

Обележена 35. годишњица Одељења ортопедије и трауматологије Опште болнице Вршац

У ВРШЦУ КАО И У БЕОГРАДУ ИЛИ НОВОМ САДУ

Само када знамо да ценимо оно што радимо, можемо имати подстицај да радимо још боље и још више, а ви својим примером дајете и нама као локалној самоуправи задатак да радимо на томе да обезбедимо најквалитетније могуће услове за ваш рад у овој установи – истакла је градоначелница Вршца Драгана Митровић

Сада већ давне 1988. године, Одељење ортопедије и трауматологије Опште болнице Вршац издвојено је из састава Опште хирургије и већ 35 године успешно функционише као засебна служба. Овим поводом др Иван Ивановић, директор Опште болнице Вршац, приредио је малу свечаност за лекаре и особље вршачке болнице, као и за вршачке привреднике које годинама помажу ову установу, а присуствовали су и представници локалне самоуправе, правосуђа и МУП-а Србије. Том приликом, др Ивановић се захвалио како својим колегама  лекарима и осталом медицинском и немедицинском особљу Опште болнице Вршац на њиховом доприносу у развоју вршачке болнице, тако и градоначелници Драгани Митровић и Граду Вршцу на великој подршци коју свакодневно пружа овој здравственој установи.
Ортопедија је хируршка грана медицине која, може се рећи, најбрже напредује захваљујући развоју индустрије имплантата и остеосинтетског материјала. Можемо да се похвалимо да Општа болница Вршац  набавља најсавременије материјале светски реномираних произвођача и на тај начин ни најмање не одступа од стандарда услуга које пружају много веће установе попут клиничких центара у Београду и Новом Саду. Да би се сви ти материјали успешно користили неопходно је да се ради на овладавању новим оперативним техникама и протоколима, а у циљу  најквалитетнијих збрињавања наших суграђана“, рекао је у свом обраћању др Иван Ивановић директор опште болнице Вршац и угледни вршачки ортопед.
Особљу болнице јубилеј је честитала и градоначелница Вршца Драгана Митровић, која је том приликом указала посебно признање др Ивановићу на томе што, поред тога што је директор једне овакве установе, успева да се бави и пацијентима и обавља веома захтевне хируршке интервенције.
„Само када знамо да ценимо оно што радимо, можемо имати подстицај да радимо још боље и још више, а ви својим примером дајете и нама као локалној самоуправи задатак да радимо на томе да обезбедимо најквалитетније могуће услове за ваш рад у овој установи. Град Вршац интезивно ради на завршетку пројекта реконструкције Опште болнице Вршац, а који заправо представља изградњу једне потпуне нове болнице. У току маја или јуна текуће године очекујемо издавање грађевинске дозволе за овај пројекат, а то је карта са којом можемо да даље тражимо начина за финансирање и почетак радова у Општој болници Вршац. То је најпре важно за вас лекаре како бисте радили у најсавременијим и квалитетним условима, а затим и за све Вршчане, као и све остале пацијенте који гравитирају ка овој здравственој установи“ истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца.