Иланџа

Обележена 127. годишњица рођења Милоша Црњанског

ИЛАНЏА НЕ ЗАБОРАВЉА ЦРЊАНСКОГ

• Венце на кућу и у капели Црњанских положили Зорана Братић, председница општине и Дарко Николић, председник Савета Месне заједнице

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, уместо вишедневне манифестације „Дани…“, у Иланџи је на прикладан начин обележен „Дан Милоша Црњанског“, и то 26. октобра, на дан када је пре 127 година, рођен овај великан српске књижевности, и не само књижевности, а чији су родитељи живели у овом селу у алибунарској општини.

    Зорана Братић, председница општине Алибунар и Дарко Николић,  председник Савета Месне заједнице Иланџа,  након краћег програма на отвореном и пригодног омажа Милошу Црњанском у част, а који је организовао Центар за културу општине Алибунар, положили су венце на кућу у којој је овај великан књижевности, романописац, песник и публициста проводио своје младалачке дане пре него што је закорачио у свет…
Венац је положен и у капели Црњански на иланџанском гробљу, након парастоса који је служио протојереј Марко Анџић у српском православном храму „Светог оца Николаја“ у Иланџи.

Пројекат „Општина Алибунар – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.