Ковачица

Акценти са 3. седнице Скупштине општине Ковачица

БУЏЕТ И ЗАДУЖИВАЊЕ У СКЛАДУ СА….

• За новог в. д.  директора РТВ Ковачица именован је Милослав Хрћан

У великој сали, у седишту локалне самоуправе, у складу са актуелном епидемиолошком  ситуацијом, одржана је 3. седница Скупштине општине Ковачица, којој је председавао Милан Гарашевић, а којој је од укупно 29, присуствовао 21 одборник, који су пред собом имали 13 тачака дневног реда.

Није било превише дискусије тако да је све завршено врло брзо и ефикасно и једногласно.

Најпре је усвојена Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Ковачица за 2020. годину и измену  и допуну Кадровског плана Општине Ковачица за ову годину.

Потом су одборници разматрали и усвојили Одлуку о измени и допуни одлуке о задуживању Општине Ковачица ради улагања у капиталне инвестиције за 2020. годину.

Усвојене су и одлуке изменама и допунама Одлуке о Општинском већу, као и о боравишној такси.

Одборници су прихватили и Консолидовани извештај о извршењу буџета Општине Ковачица за период јануар – септембар 2020. године.

После усвајања извештаја о пословању комуналних предузећа  и ПУ „Колибри“, седница је завршена са неколико кадровских решења.

За новог в. д. директора Јавног предузећа РТВ Општине Ковачица именован је Милослав Хрћан, а именована су и три члана школских одбора, један за ОШ „Лукреција Анкуцић“ у Самошу – Сандра Небригић и два за ОШ „Сава Жебељан“ у Црепаји – Драгана Карбунар и Сања Радованчев.

Пројекат „Општина Ковачица – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковачица