Бела Црква

Новогодишњи базар ове године има и хуманитарни карактер

БАЗАР ЗА СВА ЧУЛА, И ВИДА И УКУСА…

• Манифестација је  намењена, пре свега, промоцији народне радиности, ручних радова, сувенира, гастрономије, као и забави за најмлађе – истакао је Новица Јовановић, директор Туристичке организације општине

И ове године  Туристичка организација општине Бела Црква, у сарадњи са Центром за културу „Бела Црква“, а под покровитељством локалне самоуправе општине Бела Црква и организовалала је већ традиционални и препознатљиви „Новогодишњи базар“.

Базар је настао на иницијативу Удружења жена „Вредне руке Беле Цркве“ и на њему већ годинама учествују сва удружења жена са подручја ове општине.

„Драго ми је када видим овако лепу манифестацију, желим да се захвалим свим удружењима жена које учествују, у име локалне самоуправе и своје лично име. Позивам наше суграђане да посете базар јер је заиста уживање за сва чула и за чуло вида и за чуло укуса. Изразила бих своју захвалност што базар има и хуманитарни карактер, а свако ко буде дошао видеће нешто лепо, а може и да донира приход у хуманитарне сврхе“, поручује је Љиљана Радоњић, директорка Историјског архива Бела Црква.

Директор Туристичке организације општине Новица Јовановић истиче да  „Новогодишњи базар“, употпуњује сњвеукупну празничну атмосферу и „намењен је пре свега промоцији народне радиности, ручних радова, сувенира, гастрономије, као и забави за најмлађе. Учесници су креативна удружења и удружења жена са територије општине Бела Црква“.

Љиљана Бован, чланица „Вредних руку Беле Цркве“ подсећа на чињеницу да „Новогодишњи базар“ има  и хуманитарни карактер „пошто ће приход од продаје бити дониран онима којима је помоћ најпотребнија.“

На новогодишњем базару учествују сва удружења жена са територије општине Бела Црква: „Вредне руке Беле Цркве“, „Дупљајска колица“, „Практичне Црвенчанке“, „Јасеновчанке“, „Паланачким шором“, „Трешњар Калуђерево“, „Мустре“, „Дан и ноћ Врачев Гај“ и „Гребеначки мираз“.

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.