ЧЕКАЈУЋИ ГЛАСАЊЕ... Данило Бјелица иза одборничких клупа
ЧЕКАЈУЋИ ГЛАСАЊЕ... Данило Бјелица иза одборничких клупа

Панчево

Одржана 22. седница Скупштине Града Панчева

НОВИ СТАРИ ДИРЕКТОР ЗЕЛЕНИЛА

• Одлуком Скупштине града Панчева, на место директора ЈКП “Зеленило” постављен Данило Бјелица, досадашњи в.д. директора

  У петак, 27. априла одржана је седница Скупштине Града Панчева, 22. у овом скупштинском сазиву. Пред представницима грађана Панчева нашло се тек десетак тачака дневног реда тако да је и седница, уз неуобичајен мали број излазака одборника за говорницу, потрајала око сат времена.

  Међу тачкама које су веома брзо прошле скупштинску процедуру биле су три тачке везане за детаљну регулацију три панчевачка насеља, као и Одлука о уређењу саобраћаја на територији града Панчева, а усвојене су и измене у Програму пословања ЈКП “Грејање”. Одборници су дали своју подршку и предлогу сарадњи Града Панчева са другим локалним самоуправама у горњем току реке Дунав, као и одлуци о максималном броју запослених у систему локалне самоуправе за 2017. годину. Поред тога, одборници су одлучили да, усвајањем Одлуке о накнади за боравак деце у предшколским установама чији је оснивач правно или физичко лице са територије Града, изједначе рад тих предшколских установа са оном чији је оснивач Град Панчево. Аплаузом је поздрављен и Драгољуб Цуцић, који је одборнике упознао са радом Регионалног центра за таленте “Михајло Пупин” из Панчева током 18 година, колико ова установа постоји и образложио финансијске планове и програме рада Центра за прошлу, као и ову, 2018. годину.

  Можда најважнија одлука коју су одборници на овој седници донели била је кадровског карактера: Скупштина је донела решење о престанку мандата вршиоца дужности директора ЈКП “Зеленило” из Панчева, као и решење о именовању директора тог предузећа, чиме је, после више месеци проведених у в.д. статусу, Данило Бјелица постављен за директора “Зеленила”. Тако се, после шест година, Бјелица поново вратио на функцију директора овог јавно-комуналног предузећа, на којој је већ провео седам година, и то у периоду од 2005. до 2012. године.

  Као и увек, седницу су затворила одборничка питања, а овога пута то је поново било питање преноса седница Скупштине града Панчева, које је поставио Никола Ћебић, одборник из редова опозиције.


Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево