Панчево

Панчевачке судије Прекршајног суда у новој згради

ПОХВАЛЕ МИНИСТАРКЕ КУБУРОВИЋ

У Панчеву је, у петак 13. априла, свечано отворена нова зграда Прекршајног суда, а то је била прилика да овај град посети и министарка правде Нела Кубуровић. Свечаном отварању зграде присиствовали су и градоначелних Панчева Саша Павлов, председница Прекршајног апелационог суда Леонида Поповић, као и представници других правосудних органа у Панчеву.

  – Новом зградом омогућени су бољи услови, за разлику од претходних, где је 17 судија било смештено у стамбеној згради, у простору од 200 квадратних метара. Данас имамо 14 судница на простору од око 1.000 метара квадратних и то ће свакако омогућити боље услове за рад – истакла је министарка Кубуровић овом приликом и ову правосудну установу похвалила за досадашње резултате рада посебно по питању коришћења сервиса матичних књига, по чему је она међу првима у Србији. Председница Прекршајног суда Љиљана Кошутић је изразила задовољство новом зградом и најавила још боље резултате у раду овог суда.

Нови Сад

НИС добио награду „Капетан Миша Анастасијевић“ за најбољу компанију у Србији

У СКЛАДУ СА ЛИДЕРСКИМ ПОЛОЖАЈЕМ

Компанија НИС добила је престижну награду “Капетан Миша Анастасијевић” за најбољу компанију у Србији. На свечаности одржаној 10. априла у просторијама Матице српске у Новом Саду, статуету и признање је у име компаније НИС примио Улрих Пебал, директор Функције за HSE.

НИС је у 2017. години остао један од водећих инвеститора у Србији. Пословање и лидерски положај на тржишту, НИС темељи на увођењу и имплементацији модерних технологија, сталним иновацијама у свим бизнис сегментима, повећању оперативне ефикасности, одговорности према животној средини и заштити здравља и безбедности на раду. Такође, НИС је водећи социјални инвеститор у Србији и улаже у друштвено одговорне пројекте, подршку младим талентима, унапређење услова образовања, промоцију науке, културе, уметности и спорта, као и филантропскe акцијe које доприносе општем бољитку.

„Капетан Миша Анастасијевић“ је награда која се традиционално додељује најуспешнијим институцијама, појединцима и предузетницима у Јужнобачком региону, у оквиру манифестације „Пут ка врху“, чији је циљ да подстакне и афирмише предузетништво у Србији. Компанија НИС у 2017. години добитник је повеље „Капетан Миша Анастасијевић“ за најбољу компанију у оквиру корпоративне одговорности, што је још један доказ успешног пословања и унапређења пословних процеса.

Опово

Сјајан успех младих атлетичара ОШ „Доситеј Обрадовић“

ЧАК ПЕТ ЗЛАТНИХ МЕДАЉА

На школском окружном такмичењу у атлетици, одржаном у Вршцу,. ОШ “Доситеј Обрадовић” из Опова представљало је 11 ученика, који су се у Опово вратили са  чак пет златних медаља.  Освајачи злата остварили су уједно и пласман на међуокружно такмичење, које ће бити одржано 3. маја у Новом Саду, као и на “СОШОВ” (Спортска олимпијада школске омладине Војводине), чији ће домаћин такође бити главни град Покрајине.

Ученике су водили наставник Дејан Михајловић и тренер Немања Стојановић, а сви освајачи злата су чланови атлетског клуба “Спартак”.

Златним одличјем окитили су се Теодора Васић– бацање вортекса, Ива Кривокућа– 60 метара, Лука Стојановић – 600 метара, Марина Ваић– бацање кугле, Борис Мојса – 800 метара, сребро су освојили Вељко Трифковић – 60 метара, Андреј Михајловић  – скок у даљ, Стефан Јованов  – бацање кугле, Ива Рацков је био трећи у скоку удаљ, а  Дарко Гетејанац у  бацању вортекса, док је Марко Јовић освојио четврто место у скоку увис.

(Према: Глас Опова)