ЗА СРЕЋНИЈУ БУДУЋНОСТ ДЕЦЕ... нови фудбалски терен у Баваништу

Баваниште

НИС у акцији за срећније детињство

ИЗГРАЂЕН ФУДБАЛСКИ ТЕРЕН ЗА ДЕЦУ

• У Основној школи „Бора Радић“ у Баваништу, направљен је терен по принципу „Field in a Box“

Компанија Гаспром, партнер UEFA Лиге шампиона, донирала је крајем прошле године, фудбалски терен за преко хиљаду деце у месту Баваниште, који ће представљати трајно наслеђе. Локална хуманитарна организација  „Football Friends“, партнер глобалне непрофитне мреже „streetfootballworld“, помогла је у  проналажењу одговарајуће локације, док је иницијативу подржала Фондација UEFA за децу.

У Основној школи „Бора Радић“ у Баваништу, направљен је терен по принципу „Field in a Box“. „Football Friends“ ће бити задужена одржавање терена и координацију тренинга у циљу обезбеђивања најбољег фудбалског образовања за децу.

ФОНДАЦИЈА UEFA
Фондација UEFA за децу, настала 2015. године, користи фудбал као одскочну даску за оснаживање деце широм света. То се постиже реализацијом спортских и образовних пројеката који деци пружају безбедну средину за учење и игру чији је крајњи циљ унапређење њихових животних могућности. У овом периоду, организација је подржала 275 пројеката у 109 земаља на шест континената. Ово је допринело развоју скоро 1,2 милиона деце, с обзиром да су импресивна 32 фудбалска игралишта саграђена по читавом свету уз помоћ Фондације UEFA.

„Поздрављамо одлуку компаније Гаспром да се придружи покрету „football for good“.      Заједно ћемо радити на побошљању услова жиота деце и пружатти им подршку посредством фудбала“, ракао је том приликом Александар Чеферин, председник УЕФА и председавајући Одбора фондације, додајући да  „данас, више него икада, током ове здравствене кризе, важно је да се деци омогући да се редовно баве физичким активностима и да им се врати нада и позитиван дух“.

У оквиру примопредаје, на новом игралишту је одржана пријатељска утакмица мешовиитих тимова (дечаци и девојчице) који учествују у лиги „Football Friends”.

„Компанија Гаспром подржава спорт за младе и здрав живот. Наша компанија верује у значај фудбалског развоја међу децом и надамо се да ће подршка путем пројекта „Field in a Box” младима пружити прилику да постану део фудбалске заједнице“, изјавио је Алексеј Милер, председник Управног одбора компаније Гаспром.