Заједници заједно

НИС ове године у заједницу улаже 114,5 милиона динара

УКУПНО  ПОДРЖАНО 26 ПРОЈЕКАТА

• И ове године, НИС је подржао пројекте чији је циљ побољшање квалитета живота грађана локалних заједница
• Панчеву за три пројекта – 15.000.000 динара

У оквиру програма „Заједници заједно 2018“ компанија НИС подржала је укупно 26 пројеката чијом ће се реализацијом значајно унапредити квалитет живота и рада грађана у 12 градова и општина широм Србије. Резултати одабраних пројеката објављени су на веб страници http://zajednicizajedno.nis.eu,  као и на сајтовима локалних самоуправa.

Компанија је ове године определила фонд од 114,5 милиона динара  за  реализацију пројеката од капиталног значаја за развој заједница. И ове године, НИС је подржао пројекте чији је циљ побољшање квалитета живота грађана локалних заједница. Одабрани пројекти су из области образовања, спорта, културе, екологије, јавног здравља и социјалне заштите.

Одлуку о приоритетним областима дефинисали су представници локалних самоуправа, који су позивали установе и удружења из својих градова или општина, које се тим областима баве, да пријаве пројекте од дугорочног значаја за развој њихове заједнице. Коначну одлуку о пројектима који су подржани, донела је комисија коју чине представници компаније НИС и 12 локалних заједница.

Програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ један је од најзначајнијих пројеката НИС-а који се успешно спроводи већ 10 година у сарадњи са локалним заједницама у Србији. Током тог периода реализовано је преко 900 пројеката вредних више од милијарду динара, а који су значајно унапредили живот грађана у заједницама у којима компанија послује – Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Кикинда, Зрењанин, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј. Од ове године програму се прикључио и град Пожаревац, чиме је НИС наставио да проширује круг партнерских заједница у Србији.

КАКО ЈЕ ПРОШЛО ПАНЧЕВО?

Панчеву је и ове године додељено 15.000.000 динара. Ево коме и у које сврхе:

  1. Спортски савез Панчево – 5.709.840,00 динара

Санација мултифункционалног терена на СРЦ “Младост“ постављањем нове подлоге, са циљем спровођења активности спортских клубова и савеза, и стварања услова за несметано и безбедно бављење спортским активностима.

  1. Месна заједница Стрелиште“ – 5.742.000,00 динара

Санација и адаптација мултифункционалног терена – СРЦ „Стрелиште“ постављањем нове асфалтне базе и тартан подлоге, са циљем очувања спортске инфраструктуре и обезбеђивања доступности спорта што већем броју грађана Панчева.

  1. ОШ „Доситеј Обрадовић“ Омољица – 3.548,160,00 динара

Санација вишенаменског школског спортског терена у дворишту ОШ „Доситеј Обрадовић“ постављањем тартан подлоге, са циљем унапређења услова за извођење наставе физичког васпитања, бављење спортом и рекреацијом у Омољици.