ДО СЛЕДЕЋЕГ СУСРЕТА... Александар Стевановић са Иванком Остојић и Симом Тркуљом

Панчево

Градоначелник Александар Стевановић примио руководство Градског удружења свих пензионера Панчева

ПОХВАЛЕ И СА ЈЕДНЕ И СА ДРУГЕ СТРАНЕ

Ми ћемо као Град и даље подржати све активности које буде организовало удружење пензионера – истакао је градоначеник Александар Стевановић
• Ако бих вам набрајао шта смо све добили од градоначелника и његових сарадника у претходном периоду могао бих причати два сата – рекао је Симо Тркуља, председник удружења

У склопу континуираних активности комуникације са грађанима и удружењима грађана, као и одговорности локалне самоуправе према њиховим потребама, градоначелник Панчева Александар Стевановић примио је чланове Извршног одбора Градског удружења свих пензионера Панчева, на челу са Симом Тркуљом, председником удружења, као и председнике свих месних организација овог удружења.

Мене је највише обрадовало, када смо пре годину и по дана седели овде и причали, имали смо 1.000 чланова у удружењу, а данас их имамо више од 4.000. То је феноменална ствар и заиста велика захвалност и моја лична и Града Панчева свим људима који су данас били овде испред удружења пензионера и који воде удружења пензионера на труду и залагању и несебичном давању себе како би удружење поставили на онај ниво на којем оно треба да буде“ – рекао је градоначелник Панчева, који је изразио задовољство досадашњом сарадњом, али и потребом њеног даљег унапређивања.

ОБОСТРАНО УВАЖАВАЊЕ… и обострано задовољство досадашњом сарадњом

Ми смо у претходном периоду, као Град, кроз конкурсе подржавали рад удружења пензионера, оспособили смо просторије у свим месним заједницама, како би наши пензионери могли да обављају своју делатност, али да се пре свега друже, да се окупљају, јер мислим да ако смо заједно то је једна снага коју показујемо и наша обавеза је да стварамо услове како би наши пензионери могли да се окупљају. Поред тога, чули смо феноменалне ствари, као што су организовање бесплатних одлазака у бање, више од 80 излета у прошлој години је организовало наше удружење пензионера и на које су наши пензионери ишли. Ми ћемо као Град и даље подржати све активности које буде организовало удружење пензионера“ – истакао је градоначеник Стевановић на крају разговора са руководством свих пензионера Града Панчева..

Своје задовољство састанком са градоначелником и оним што су пензионери чули на састанку, изразио је и Симо Тркуља, први човек удружења:

Ако бих вам набрајао шта смо све добили од градоначелника и његових сарадника у претходном периоду могао бих причати два сата – истакао је Тркуља, подсећајући на неке од бенефита Града пензинерима:

У последњих годину дана организовали више од 80 излета за наше чланове, и то захваљујући Градској управи и градоначелнику који су нам омогућили градски аутобус и скоро бесплатан превоз. Град Панчево је обезбедио бесплатне годишње карте за превоз аутобусима Пантранспорта“! за све наше пензионере, летос смо имали бесплатно коришћење базена, Град нам је донирао између 30 и 40 разних уређаја месним организацијама, а данас их имамо 17, и све оне имају своје просторије за дружење и разне активности – подсетио је Тркљуа, напомињући да ће од овогодишњих три милиона динара, добијених од Града, унапредити простор месних организација пензионера Војловице, Старчева, Банатског Брестовца и Иванова.

Задовољство односом Града према пензионерима изразила је и Иванка Остојић, председница МО „Центар“, истичући да ће они ту „беспрекорну подршку“ настојати да „оправдају и својим активностима, како би квалитет живота пензионера био што бољи, са што богатијим садржајима.“

Конструктивном и успешном дружењу градоначелника Александра Стевановића и руководства Градског удружења свих пензионера Панчева, присуствовали су и Тигран Киш, председник Скупштине Града Панчева и народни посланик Марко Младеновић.

(Фото: ЕПА)