ЈОШ ГИМНАЗИЈА... мр Татјана Божић

Панчево

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа Панчева задужена за образовање

НИЈЕ СЕ СЕДЕЛО ТОКОМ РАСПУСТА

• Школе су распуст искористиле да, уз финансијску подршку градске власти, заврше  најнеопходније радове како би спремно дочекале ученике
• Како решити просторне проблеме Гимназије?

Како су панчевачке школе дочекале ученике и шта је све урађено пре почетка нове школске године разговарали смо са градском већницом задуженом за образовање мр  Татјаном Божић.

Као и претходних година, распуст је и ове године био време које су школе искористиле да заврше одређене радове текућег одржавања школа за које је средства обезбедила локална самоуправа.

– Школе одређују своје приоритете а ми им, у складу са могућностима буџета, дајемо потребна средства како би санирали оно што је најпотребније по питању услова рада у школама и саме безбедности и деце и запослених. Тако је у ОШ ”Васа Живковић” у току реконструкција котларнице, за шта је Град издвојио 500 хиљада динара, у ОШ “Исидора Секулић” су при крају радови на санацији тоалета, за шта је било потребно 950 хиљада динара, а ОШ ”Бранко Радичевић” је, такође, дато пола милиона динара за санацију крова фискултурне сале. ОШ “Свети Сава” је дато 250 хиљада за заштиту од пожара, а ОШ “Мика Антић” 900 хиљада за замену пода. Школа “Ђура Јакшић” и Школа у Иванову су уредили стазе око школа, а у ОШ “Браца Петров” је замењен котао – наводи већница шта је уређено и додаје да су и за Основну школу у Глогоњу издвојена средства у висини од 587 хиљада за замену дела столарије, а за Основну школу у Долову 950 хиљада за замену котла. Школа у Старчеву је добила средства за заштиту од пожара, а Школа у Банатском Новом Селу за оправку крова школе, док је Основна балетска школа “Димитрије Парлаћ” добила 318 хиљада динара за замену дела намештаја.

Од панчевачких средњих школа средства су добиле Економска школа “Паја Маргановић”, за замену намештаја и Машинска школа за пројекат уређења дворишта школе, као и Средња музичка школа “Јован Бандур”, за уградњу клима уређаја. Поред тога, Медицинска школа је добила средства у висини од 200 хиљада динара за постављање ламината у четири учионице, као и 80 хиљада за санацију два тоалета. Као посебан проблем наша саговорница издваја панчевачку Гимназију, која има проблем недостатка простора око чега се руководство школе више пута обраћало градским властима. Већница Божић изражава наду да ће се следеће године наћи средства у градској каси за решавање овог проблема.

Оно са чим ће градска власт и следеће године наставити јесу и награде за најбоље ученике панчевачких школа. Већница подсећа да су ове године издвојена средства за новчане награде ученика генерација и вуковце у средњим, као и књиге и једнодневни излет за најбоље ученике у основним школама.

– Желимо да, такође, у сарадњи са Регионалним центром за таленте, на неки начин наградимо и наставнике који су, са својим ученицима учествовали на републичким и међународним такмичењима која се налазе у календару Министарства. И они су ту уложили велики труд и време, а свакако рад са децом на предметима код којих постоје такмичења или који чине део пријемног све то захтева. Ми желимо да нашу децу стимулишемо и мотивишемо да остану у нашем граду и нашој земљи, а то свакако желимо и и за њихове нас- тавнике, да остану како би наши најбољи наставници остали да раде са нашом децом – напомиње већница мр Татјана Божић и наводи да се већ преговара о могућој награди, а да ће она највероватније бити једнодневни излет.

И. Владан

(Старт 013)

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево