(Фото: Ковачица инфо)

Падина

Одржан Фестивал „Падина пева“, завршна манифестације „Дана Падине“

ЈАНА ГАЛАС НАЈБОЉА

• После изложби, турнира, вашара,  „Гулашијаде“, „Тортијаде“… за крај и „Падина пева“, како доликује

У организацији Дома културе у Падини „Михал Бабинка“, и ове  године одржан је Фестивал „Падина пева“, четрдесет и пети по реду,  и то као последња манифестација у низу бројних активности, а све у оквиру прославе „Дани Падине“ и 212 година од доласка Словака у ово место.

Прослава је почела 4. августа, а завршила се 15. септембра. Сви посетиоци Падине и мештани имали су на располагању бројне активности у којима су могли и сами да учествују, а ако не, онда бар да бодре своје пријатеље и познанике, јер је један део од мноштва догађања имао и такмичарски карактер.

Иначе, прослава „Дани Падине“ почела је Меморијалним турниром „Мирослав Ковач – Кови“, а потом су се дешавале разне манифестације, почев од  изложби, турнира,  показне вежбе ватрогасаца, вашара, па до наступа Дејана Петровиће и његове екипе, па „Гулашијаде“ и „Тортијаде“, а онда и  свечане литургије.

На овогодишњем фестивалу „Падина пева“ учествовало је укупно осморо такмичара, а у финалном делу за титулу најбољег борило се троје, од којих је најбоља  била Јана Галас.

Фестивал је одржан под покровитељством општине Ковачица, а гости испред локалне самоуправе  били су  Јарослав Хрубик, заменик председника општине и Маријана Мелиш.