Панчево

СББ фондација и ОШ „Мирослав Мика Антић“ у акцији чишћења града

НЕ ПРЉАЈ, НЕМАШ ИЗГОВОР

Друштвено одговорна кампања „Не прљај. Немаш изговор!“ традиционално се наставља и ове године, четврту сезону заредом.

Прва станица је Панчево, где је Еко тим СББ фондације у сарадњи са  Градом и уз велику подршку ђака и наставног кадра ОШ „Мирослав Мика Антић“ очистио Градски парк и прометне локације на којима  се у петак и суботу одржао традиционални Интернационални карневал.

„Изузетно нам је драго што ћемо ове године, у оквиру наставка друштвено одговорне кампање „Не прљај. Немаш изговор!“ СББ фондације, допринети уклањању смећа из градова, са фокусом на оне у којима се одржавају веома посећене манифестације. Због веће фреквенције људи, након њих је по правилу потребно додатно ангажовање у уређењу локација у што краћем року. Захвалила бих се овом приликом локалној заједници и панчевачким ђацима из ОШ„Мирослав Мика Антић“ на подршци у реализацији акције – изјавила је Катарина Јокић, супервизор продајног места СББ-а у Панчеву.

„Учешће у овој акцији за наше ученике представља прилику да развију еколошку свест и бригу о природи. То је у исто време начин да прате и да се укључе у активности друштвено одговорних компанија у окружењу. За наставнике је то такође могућност да еколошке садржаје приближе деци на практичан начин, због чега смо се радо одазвали позиву СББ фондације и дали свој допринос учешћем у овој акцији.“ – изјавила је Драгана Крстић, директорка Основне школе „Мирослав Мика Антић.“

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево