Панчево

Мр Татјана Божић, већница за образовање, у посети Техничкој школи „23 мај“

МНОГО ТОГА ЈЕ УРАЂЕНО, АЛИ ОСТАЈЕ …

 Техничку школу „23. мај” похађа око 900 ученика. Школа образује млади кадар у четири подручја рада: грађевинске и прехрамбене струке, услужне делатности и у области хемије, неметала и графичарства

Поводом завршених радова на унапређењу квалитета наставе, Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева, задужена за образовање, посетила је Техничку школу „23. мај” и разговарала са директорком школе Јасном Милићев, како би Град сагледао потребе школа и у складу са тим планирао средства за наредну буџетску годину.

Техничку школу „23. мај” похађа око 900 ученика. Школа образује млади кадар у четири подручја рада: грађевинске и прехрамбене струке, услужне делатности и у области хемије, неметала и графичарства.

Захваљујући подршци локалне самоуправе Панчева образовном систему, а у циљу постизања енергетске ефикасности, постављено је комплетно ново лед-осветљење панелима са лед-сијалицама. Поправљена је водоводна инсталација у две лабораторије и бетонска ограда школе. За потребе наставе физичког васпитања набављене су нове лопте и опрема за наставнике физичког васпитања, док је учионица за фризере добила на поклон још једну шампоњеру, као и други ситан инвентар, који су обезбедиле професорке фризери и директор школе. Набављен је материјал за замену фронтова ормарића у ходнику ка зборници и у зборници школе. Обнављањем уговора са интернет-провајдером набављени су нови таблет-рачунари за потребе наставника у редовној настави.

Сем тога, континуирано се ради на унапређењу просторно-техничких услова за рад, па се и сада током летњих месеци обављају радови на оправци дотрајалих прозора, врата и унутрашњих инсталација. Поред средстава који месечно добија из буџета Града, Техничка школа „23. мај” настојаће да са квалитетним пројектима аплицира и на конкурсима.

Оно што још остаје да се реши је проблем прокишњавања крова на делу зграде изнад фискултурне сале, због чега је угрожен паркет у сали, али и справе које се налазе у самој сали и справарници поред, као и решавање полица, односно ормара за складиштење опасног хемијског материјала.

Према речима мр Татјане Божић, тај проблем биће у приоритету градских обавеза према образовању.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево