Вршац

Министарка Дарија Кисић у радној посети особама са инвалидитетом

ЗА ЛЕШШУ СРБИЈУ – СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА

• Министарка Дарија Кисић, у друштву са градоначелницом Вршца Драганом Митровић, обишла је излетиште за инвалиде у Влајковцу, прво такве врсте у Србији, као и Канцеларију особа са инвалидитетом и Удружење „Параквад Вршац“

Данас је проф др Дарија Кисић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, заједно са Драганом Митровић, градоначелницом Вршца, посетила излетиште на води у Влајковцу, изграђено заједничким средствима Министарства, Град Вршца и ЈВП „Воде Војводине“, које је у потпуности прилагођено особама са инвалидитетом и прво је излетиште такве врсте у Србији.

Истичући да јој је веома драго што види конкретне резултате заједничког рада Министарства и Града Вршца, и да је „срећна што особе са инвалидитетом имају могућности да се баве спортско-рекреативним активностима“, министарка Кисић је истакла да је „овде изграђена приступна платформа која омогућава спортски риболов особа са инвалидитетом, као и различити помоћни објекти и настрешнице који омогућавају заштиту од временских непогода и великих врућина, а изграђен је и тоалет који је потпуно прилагођен особама са инвалидитетом.

Министарство континуирано подржава рад удружења особа са инвалидитетом. Када је у питању Јужнобанатски управни округ, односно Град Вршац, постоји седам удружења и током ове године издвојили смо око пет милиона динара за њихове редовне активности. Надамо се да ће бити још оваквих лепих идеја и да ћемо заједно стварати још лепшу и богатију Србију – Србију без баријера”, казала је министарка Кисић.

Ово је само један од добрих примера како заједничким радом можемо много тога лепог да урадимо, јер да се изгради ово излетиште и платформа за спортски риболов прилагођена особама са инвалидитетом удружењу Параквад помогло је Министарство, Град Вршац, Воде Војводине и доста људи добре воље. Град Вршац је последњих година много тога урадио да особама са инвалидитетом олакша приступ основним животним потребама. Прилагодили смо улазе и приступ на готово свим институцијама, као и паркинг просторе које си у Вршцу обележени другачије него у већини градова. Већ годинама организујемо бесплатан превоз за особе са инвалидитетом до васпитно образовних и здравствених институција, али и до библиотека, спортских терана, терапеутског јахања коња на Вршачком брегу и наравно ове платформе за спортски риболов која се налази на каналу Дунав Тиса Дунав, неких 10ак километара од Вршца. Град Вршац наставиће да ради на побољашњу положаја особа са инвалидитетом и у будућности и надам се да ћемо заједничким снагама још много оваквих садржаја направити”, узвратила је градоначелница Драгана Митровић.

Министарка Дарија Кисић и градоначелница Драгана Митровић посетили су потом изложбу особа са инвалидитетом, као и Канцеларију особа са инвалидитетом у Вршцу и Удружење параплегичара и квадриплегичара „Параквад Вршац“.

(Фото: еВршац)