У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ... Горан Весић, Александар Стевановић и Зоран Дробњак на „лицу места“

Панчево

Министар Горан Весић и градоначелник Александар Стевановић обишли радове на путу Панчево – Баваниште

А КАД СТИГНЕ И ОБИЛАЗНИЦА ОКО БЕОГРАДА…

Најзначајнији пројекат за Панчево, када су путеви у питању, то је будућа веза између Бубањ потока и Панчева, чиме ће коначно бити завршена обилазница око Београда, а Панчево изаћи на ауто-пут – истакао је Горан Весић
• Ово су ствари које вуку Србију напред и не заустављају је на путу на којем се она данас налази – рекао је Александар Стевановић

Завршне радове на рехабилитацији пута Панчево – Баваниште, чиме ће бити решен и проблем одводњавања, данас су обишли Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Александар Стевановић, градоначелник Панчева, којима је друштво правио Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“.

Изражавајући задовољство што ће, поред других, већ уређених, бити уређена и најоптерећенија саобраћајница на излазу из Панчева, градоначелник Стевановић се осврнуо и на будући пројекат:

Оно што смо чули да ће се дешавати догодине, а пре свега сектор Ц – обилазница око Београда, то је нешто што је деценијски сан Панчеваца, да Панчево добије директан излаз на будући аутопут у пуном профилу који ће бити пројектован на 130 км на сат,. као и друмско-железнички мост, то су капиталне инвестиције за Републику Србију и желим да се захвалим председнику Александру Вучићу на оваквим инвестицијама, али и људима из његовог тима, господину Весићу и господину Дробњаку. Ово су ствари које вуку напред Србију и не заустављају је на путу на којем се она данас налази” – истакао је Александар Стевановић.

О том, за Панчево посебно значајном капиталном пројекту, говорио је и министар Весић:

“Оно што такође желим да кажем, кад је Панчево у питању, најзначајнији пројекат, кад су у питању путеви, је сектор Ц. То је веза између Бубањ потока и Панчева, чиме ће коначно бити завршена обилазница око Београда. Ми тренутно завршавамо пројектовање сектора Ц и очекујемо пројекат буде завршен до маја, јуна идуће године.

Чим почнемо да радимо сектор Ц даћемо налог да почне пројектовање сектора Д, а то је веза Панчева па све до новог моста код Батајнице. Видећемо где ће тачно бити, још нису одредили урбанисти, али тада ће Панчево добити још једну обилазницу која ће омогућити да људи који живе у Панчеву могу преко те обилазнице да излазе на аутопут према Новом Саду или на Милош Велики – рекао је, између осталог, министар Горан Весић, додајући да ће идуће године бити сређено и 4-5 километара пута Панчево-Београд, што је део пута који је у најлошијем стању.

(Фото: ЕПА)