ЗАХВАЛНИЦА OД СРЦА... Драгана Митровић са представницама „Дечијег срца“

Вршац

Нови уговор – нова подршка деци  са сметњама у развоју

ПРАТИЛАЦ СЕ ВИШЕ НЕЋЕ ЧЕКАТИ

• Град Вршац ове године обезбедио је значајна средства за социјалну заштиту, па ћемо тако ове године ангажовати већи број личних пратилаца за децу са сметњама у развоју, као и за децу са инвалидитетом – истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Град Вршац је за ову годину обезбедио је проширење услуга социјалне заштите, па ће тако бити ангажовано више личних пратилаца деце са сметњама у развоју или инвалидитетом, као и персонални асистент за одрасле. Данас је потписан уговор са лиценцираном хуманитарном организацијом „Дечије срце“ из Београда за услугу лични пратилац детета са сметњама у развоју и инвалидитетом, а у понедељак су потписани и уговори за перосоналне асистенте пунолетним особама.

  • Град Вршац ове године обезбедио је значајна средства за социјалну заштиту, па ћемо тако ове године ангажовати већи број личних пратилаца за децу са сметњама у развоју, као и за децу са инвалидитетом. Посебно бих желала да истакнем да смо осим проширења услуга социјалне заштите, повећали и број пратилаца који ће бити ангажовани у 2022. години и тиме успели да их обезбедимо за свако дете које има право на ову услугу. Тако да у овом тренутку не постоји листа чекања за коришћење ових услуга, истакла је градоначелница Вршца Драгана Митровић.

Осим потписивања уговора, представници хуманитарне организације „Дечије срце“ састали су се у Градској кући са градоначелницом Драганом Митровић, да би јој том приликом уручили и захвалницу овог удружења.

  • Ова захвалница Граду Вршцу значајно је признање да смо град који води рачуна о свим друштвеним групама, али то је за нас и одговорност да и у будућности унапредимо услуге социјалне заштите и на тај начин пружимо помоћ свима којима је потребна, истакла је Драгана Митровић.