ВОДА, ВРТИЋ, ПИЈАЦА... Милош Марков, понекад у канцеларији...

Срећна 2023.

Милош Марков, председник Општине Опово

ОСТВАРИЛИ СМО СВЕ ЗАЦРТАНЕ ЦИЉЕВЕ

Оно што је добро је да се буџет из године у годину увећава што нам ствара могућност да можемо да планирамо неке нове инвестиције
• Отварање зелене пијаце у Опову најкасније до средине јануара 2023. године – најавио је за Старт 013 Милош Марков, председник општине

Година 2022. се ближи крају, сумирамо резултате које смо као локална самоуправа остварили, и могу да кажем да сам задовољан резултатима рада локалне самоуправе и администрације, тако да смо зацртане циљеве успели да остваримо.

Такође, оно што је битно, наставили смо континуитет капиталних пројеката. Ове године нам је била изузетно битна изградња дечјег вртића у Сефкерину, успешно смо привели радове на објекту крају, опремили га и након техничког пријема, који је у току, тај објекат има све оно што је потребно да би био пуштен у рад. То је оно што је било једно од приоритета и што смо успели да реализујемо.

Нешто што је дуги низ година приоритет, али је некако увек стајало по страни, је адаптација Виле Хелена, односно старе школе у Опову. То је објекат од великог историјско – културног значаја, у самом центру Опова. Објекат је годинама пропадао, међутим, уз подршку Покрајинске владе, конкретно Покрајинског секретаријата за културу, расписали смо тендер за избор извођача за рад и кренућемо у реконструкцију и адаптацију тог објекта, који ће након ових радова постати један музејски простор и то ће бити новина за нашу општину.

Поред тих капиталних пројеката, имамо и пројекте које традиционално годинама радимо, наставили смо са реконструкцијом водоводне мреже, а напоменуо бих да смо ове године издвојили рекордна средства када су у питању замена старе и увођење нове водоводне мреже.

… а најчешће на терену, ваља бити у току

У Опову имамо инвестицију од око 24 милиона за наставак замене водоводне мреже, у Сакулама смо радили санацију и замену чворишта, у вредности од 30 милиона динара, дакле преко 50 милиона смо, ми као локална самоуправа, ове године издвојили за унапређење квалитета дистрибуције воде ка нашим суграђанима и то је један од резултата на које сам изузетно поносан.

Све активности које традиционално реализујемо, као што је асфалтирање и неки мањи радови, наставили смо да радими у континуитету, према потребама.

Пре неколико дана имали смо састанак са представницима за имплементацију пројекта изградње зелене пијаце, који су били ту испред Министарства за државну управу и локалну самоуправу, као и са извођачима радова, где је тема била припремање документације за технички преглед објекта поводом завршетка изградње и коначног дефинисања рокова.

Пијаца је још један важан и капиталан пројекат који ће, уверен сам, имати позитиван утицај на произвођаче пољопривредних производа у нашој општини, они ће имати шансу да своје производе пласирају убудуће и у самом Опову у простору, по мени, заиста једне лепе и модерне зелене пијаце изграђене по свим стандардима који су тренутно актуелни. Отварање пијаце очекујемо половином јануара.

Оно што нам је једна од важних ствари је комплетирање пројектно-техничке документације за пречистач отпадних вода у Опову, а у циљу наставка пројекта проширења канализационе мреже, што смо зацртали као приоритет за наредни период, где ћемо озбиљно радити на покретању инвестирања у овај велики посао.

Оно што је добро је да се буџет из године у годину увећава што нам ствара могућност да можемо да планирамо неке нове инвестиције. Тренутно смо у завршној фази израде буџета за идућу годину, где већ сада видимо да ћемо имати благо увећање и где можемо планирати нове инвестиције, а све у интересу подизања квалитета живота наших суграђана.

На крају, свим нашим грађанима бих желео да честитам предстојеће божићне и новогодишње празнике са жељом да нас све у следећој 2023. години прати здравље и срећа.

(Старт 013)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.